Σάββατο 23 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στα «νύχια» της Σένγκεν

Ο αντιπρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βουλγαρίας επρόκειτο να παραβρεθεί σήμερα στη συνάντηση των βαλκανικών κομμάτων και κινημάτων, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου και με θέμα την ανάπτυξη κοινών αντιπολεμικών- αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών και το συντονισμό της δράσης τους, τρία ακριβώς χρόνια από την έναρξη της γκανγκστερικής επιδρομής του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, στις 24 του Μάρτη του 1999.

Λέμε «επρόκειτο»... Και τούτο διότι «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Βλέπετε, ο αντιπρόεδρος του ΚΚΒ δεν είναι Αμερικανός πεζοναύτης για να έχει «ελευθέρας» στην Ελλάδα! Δεν είναι κάποιος από τους 60.000 μισθοφόρους του ΝΑΤΟ που τις μέρες της ιμπεριαλιστικής επιδρομής αλώνιζαν (και συνεχίζουν να αλωνίζουν) την ελληνική επικράτεια. Με δυο λόγια, δεν είναι «σύμμαχος» με κείνους που υπέγραψαν το σφαγιασμό της Γιουγκοσλαβίας, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει της δέουσας τιμής από τους υπόλοιπους συνενόχους του εγκλήματος, όπως η ελληνική κυβέρνηση. Ετσι, ο Βούλγαρος κομμουνιστής βρήκε κλειστές τις πόρτες της «δημοκρατικής» Ελλάδας!

Οι «φύλακες», το κράτος δηλαδή, εφαρμόζοντας το πνεύμα και το γράμμα της περίφημης Συνθήκης Σένγκεν, απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα του ηγετικού στελέχους του ΚΚΒ! Αιτία; Οτι ...στη Γαλλία ο συγκεκριμένος σύντροφος θεωρείται «ανεπιθύμητο πρόσωπο». Αρα, με βάση τη Σένγκεν, είναι «ανεπιθύμητος» και στην Ελλάδα!

Αντί άλλης αναφοράς σχετικά με τη θέση και τη στάση της κυβέρνησης, τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ενδεικτικά: «Οπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Συνθήκη αυτή, όπως και οι άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ. Με βάση τη Συνθήκη Σένγκεν -δήλωσε χτες ο Χρ. Πρωτόπαππας - ο αντιπρόεδρος του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος έχει χαρακτηριστεί από τη γαλλική κυβέρνηση ως persona non gratα. Αυτό ισχύει, σύμφωνα με τη Συνθήκη, και για τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ... Εμείς εφαρμόσαμε, ως οφείλαμε, τη Συνθήκη Σένγκεν. Αυτό γίνεται και θα γίνεται», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

«

Αυτό γίνεται και θα γίνεται», λοιπόν... Δηλαδή τι; Απλό: Οταν το ιμπεριαλιστικό κέντρο των Βρυξελλών θα βαφτίζει «ανεπιθύμητο» τον Κούρδο αγωνιστή, το ίδιο θα πράττει και η Ελλάδα! Οταν ο Μπλερ, που βομβαρδίζει μαζί με τον Μπους τη Βαγδάτη, θα αποκαλεί «τρομοκράτη» τον οποιονδήποτε αγωνιστή της ειρήνης, «τρομοκράτη» θα τον αποκαλεί και η Ελλάδα! Και σαν «τρομοκράτη» θα του φέρεται! Οταν ο Μπερλουσκόνι θα κυνηγά ως «ανεπιθύμητο» και «ρυπαρό» στοιχείο τον τάδε οικονομικό μετανάστη, ως τέτοιο «ανεπιθύμητο» και «ρυπαρό» θα τον αντιμετωπίζει και η Ελλάδα! Ετσι λέει η Συνθήκη Σένγκεν, έτσι λέει η «ευρωενωσιακή δημοκρατία», έτσι «γίνεται και θα γίνεται», λέει η κυβέρνηση... Επομένως, ο ελληνικός λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας θυμηθεί: Αυτή η Συνθήκη, που μετατρέπει (και με τη βούλα) το έδαφος της χώρας μας σε έναν τόπο που στέλνει τους «Οτσαλάν» στα χέρια των διωκτών τους, αυτή η Συνθήκη, που διασυνδέεται ευθέως με τη λογική των «τρομονόμων», είναι μια συνθήκη που κυρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οσο για το ΣΥΝ, εξάντλησε την «ευαισθησία» του ψηφίζοντας «λευκό»...



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ