Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Κινητοποιήσεις αύριο ενάντια στην έξωση σχολείων

Ενώ οι ανάγκες για ίδρυση νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων αυξάνονται και ζητούν επιτακτικά την ικανοποίησή τους, στη Νέα Σμύρνη σχολεία απειλούνται με έξωση!

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, το συγκρότημα του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου, που βρίσκεται στον πεζόδρομο δίπλα στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, απειλείται με έξωση λόγω της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εστία» και στον δήμο Νέας Σμύρνης. Με αφορμή νέα δικάσιμο αύριο Τετάρτη, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και κατοίκους της Νέας Σμύρνης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, στις 9 το πρωί.

Την κινητοποίηση στηρίζουν ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος της ΟΓΕ), η Ενωση Γονέων Νέας Σμύρνης και πολλοί Σύλλογοι Γονέων των σχολείων της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα των σχολείων της Εστίας έχει καταθέσει Αναφορά στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης έχει ζητήσει επανειλημμένα από τη δημοτική αρχή την οριστική επίλυση του ζητήματος, καλώντας τη να φέρει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντίστοιχη κατάσταση αντιμετωπίζει και το 6ο Νηπιαγωγείο, το οποίο, όπως ενημερώνουν οι δάσκαλοι της περιοχής, επίσης βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης του δήμου με ιδιώτη, και μάλιστα έχει επιδοθεί εξώδικο στο συγκεκριμένο σχολείο για έξωση αύριο Τετάρτη. Τη μέρα εκείνη στις 5.30 μ.μ. καλεί σε συγκέντρωση στον χώρο του νηπιαγωγείου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νέας Σμύρνης.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του 8ου Γυμνασίου, του 7ου Λυκείου και του 6ου Νηπιαγωγείου της Νέας Σμύρνης εκφράζει το Παράρτημα Νότιων Συνοικιών του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ