Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σχολεία πλημμυρίζουν, το ρεύμα κόβεται σε ώρα μαθήματος...

Νερά από τη βροχή στους διαδρόμους του 1ου ΕΠΑΛ
Νερά από τη βροχή στους διαδρόμους του 1ου ΕΠΑΛ
«Αθλια κατάσταση των σχολικών μονάδων, ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και απόλυτης εγκατάλειψης» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και το υπουργείο Παιδείας περιγράφει η Ομοσπονδία Γονέων Ηπείρου, αναδεικνύοντας και τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, με αφορμή δύο σοβαρά περιστατικά σε σχολεία την περασμένη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, στις 16 Γενάρη, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτας, ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης με 300 μαθητές, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε την παροχή ρεύματος εν ώρα λειτουργίας εξαιτίας της μη έγκαιρης εξόφλησης του λογαριασμού από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναφέρεται επίσης στην περίπτωση του 1ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων, όπου στις 18 Γενάρη τα νερά μιας συνηθισμένης βροχής μπήκαν από τη στέγη του σχολείου στον εσωτερικό χώρο πλημμυρίζοντας αίθουσες και διαδρόμους. «Μάλιστα, τα νερά, πριν φτάσουν στο δάπεδο, περνούσαν μέσα από τον γενικό ηλεκτρικό πίνακα του σχολείου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται πως η κατάσταση της στέγης είχε επισημανθεί αρκετό καιρό πριν, με έγγραφο του σχολείου προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες απάντησαν ότι αδυνατούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, καλώντας μάλιστα τη Διεύθυνση του σχολείου να αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν.

«Τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα. Αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της αντιμετώπισης συνολικά της Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Μιας κυβέρνησης που, συνεχίζοντας τις πολιτικές της χρόνιας υποχρηματοδότησης, έχει φέρει τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων σε κατάσταση αθλιότητας», σημειώνει η Ομοσπονδία, ενώ επισημαίνει και τις ευθύνες και τη στάση των δημοτικών αρχών.

Η Ομοσπονδία καλεί άμεσα όλοι οι δήμοι της Ηπείρου να πάρουν όλα τα μέτρα, με πρωτοβουλίες για συγκεκριμένα οξυμένα προβλήματα, να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο δήμων το ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, της συντήρησης και ελαιοχρωματισμού των σχολείων (σε ώρες που δεν λειτουργούν), με τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των συνεργείων των εργοταξίων των δήμων, να διεκδικηθεί με όλα τα μέσα η αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ