Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απόφαση για πανελλαδική απεργία από το Συνέδριο

Και ψηφίσματα ενάντια στις «ηλεκτρονικές διαδικασίες» και τον νόμο Χατζηδάκη

Απόφαση για γενική πανελλαδική απεργία υιοθετήθηκε από το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, με κάλεσμα που θα απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και που σε συνεννόηση μαζί τους θα καταληχτεί και η ημερομηνία.

Επίσης, με πρόταση της ΔΑΣ και τεσσάρων ακόμα παρατάξεων, το σώμα των αντιπροσώπων υπερψήφισε κατά πλειοψηφία να επικαιροποιήσει παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ για μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, για «να μείνει στα χαρτιά». Σε αυτή τη φράση προστέθηκε ότι η ΑΔΕΔΥ «δεν θα καταθέσει κανένα στοιχείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ». Η ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ) και η ΔΑΚΕ ψήφισαν λευκό σε αυτή την πρόταση.

Επίσης η ΔΑΣ κατέθεσε δεύτερη πρόταση για αποκλειστικά διά ζώσης ψηφοφορίες στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες μέλη της ΑΔΕΔΥ. Την πρόταση υπερψήφισαν η ΔΑΣ, η ΕΑΕΚ, «Παρεμβάσεις», ΕΑΣ και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή». «Κατά» ψήφισαν η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥΠ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προκληθεί ένταση. Το κείμενο που ψηφίστηκε είναι το εξής: «Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με την απόφασή του στις 4/10/2021 ομόφωνα καταδίκασε και εναντιώθηκε στο νόμο Χατζηδάκη και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών για το 39ο Συνέδριο αλλά και των επόμενων Συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ αποκλειστικά διά ζώσης όπως ορίζει το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ. Αποφασίζουμε και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες να διεξάγουν εφεξής αποκλειστικά διά ζώσης αρχαιρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ