Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Μια ακόμα κίνηση αλληλεγγύης έδωσε χαμόγελο και δύναμη στα παιδιά

Το χαμόγελο και η αισιοδοξία «ζωγραφίστηκαν» ξανά στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων το απόγευμα της Δευτέρας στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μέσα από τη θεατρική παράσταση αλληλεγγύης που έδωσε αφιλοκερδώς ο θίασος λαϊκού θεάτρου «Maticapi», παρουσιάζοντας το έργο «Σολομώντεια Λύση», του Γιάννη Καλατζόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πήρε ο θίασος, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους, προσφέροντάς τους παράλληλα λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, σε μία περίοδο που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο γίνονται όλο και εντονότερες.

Το έργο είναι βασισμένο σε έναν παλιό κινέζικο μύθο, γνωστό και ως «Ο κύκλος με την κιμωλία», απ' τον οποίο εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Την πρωτοβουλία στήριξαν το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ, με δεκάδες παιδιά, γυναίκες και εργαζόμενους να γεμίζουν ασφυκτικά την αίθουσα του κινηματογράφου «Ιλιον» στον οικισμό και να διασκεδάζουν τόσο με τη θεατρική παράσταση όσο και στη γιορτή για παιδιά που ακολούθησε.

Ο χώρος μάλιστα ετοιμάστηκε με την εθελοντική προσφορά εργαζομένων, γυναικών και παιδιών και αξιοποιήθηκε μετά από πολύ καιρό, θυμίζοντας στους κατοίκους πόσο αναγκαία είναι η ύπαρξη ενός τέτοιου πολιτιστικού χώρου, που θα είναι δωρεάν προσβάσιμος σε όλους.

Πριν την έναρξη της παράστασης χαιρετισμό απηύθυναν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γραμματέας του Σωματείου, και η Ιωάννα Αστερίου εκ μέρους της Επιτροπής Γυναικών, ευχαριστώντας θερμά τον θίασο για τη «συγκινητική και σπουδαία κίνηση να έρθουν στη Λάρυμνα και να παίξουν αφιλοκερδώς για τα παιδιά μας», τονίζοντας πως «τέτοιες ενέργειες είναι πολύ σημαντικές, αφενός επειδή έρχονται να ρίξουν φως στο σκοτάδι που προσπαθούν να μας βυθίσουν και αφετέρου επειδή μας δείχνουν πως δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτόν τον τρίχρονο αγώνα, αντιθέτως έχουμε τη στήριξη όλων των εργαζομένων της χώρας». Ταυτόχρονα δήλωσαν πως «η ΛΑΡΚΟ είναι δική μας, και θα μείνει ανοιχτή, δεν κάνουμε βήμα πίσω απ' αυτό».

Η παράσταση ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή και μαζί με τους ηθοποιούς να τραγουδάνε και να υποκλίνονται, προκαλώντας αίσθημα συγκίνησης και ευφορίας τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και στους συντελεστές του θιάσου.

Η γιορτή έκλεισε με μία συμβολική κίνηση, με μικρούς και μεγάλους να ανάβουν τη φωτιά σε 30 αερόστατα, τα οποία πέταξαν πάνω από τα καμίνια της ΛΑΡΚΟ, δίνοντας την υπόσχεση πως με τη «φωτιά» αυτή θα τα «ξανανάψουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ