Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Τις ευθύνες κυβέρνησης, δημοτικών και περιφερειακών αρχών ανέδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών που εδώ και χρόνια έχουν εκχωρήσει τις αρμοδιότητές τους στις ΜΚΟ για πρόσφυγες και μετανάστες, για κακοποιημένα παιδιά, για την τρίτη ηλικία, αναδεικνύει η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αθηναίων και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζοντας ότι οι ΜΚΟ είναι πυλώνας της ΕΕ, που τον έχουν στηρίξει όλα τα κόμματα, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε ασυλία στην εποπτεία τόσο από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Πατούλη όσο και από την προηγούμενη, και παρότι είχαν την ευθύνη να επιβλέπουν την κατάσταση, δεν το έκαναν». Καταλήγοντας, σημείωσε πως το κράτος οφείλει να παρέχει οργανωμένη φροντίδα στα κακοποιημένα παιδιά και όχι οι διάφορες ΜΚΟ.

Τόνισε ότι ο δήμος Αθήνας πρέπει να πάρει πίσω τα 10.000 ευρώ που έδωσε στην «Κιβωτό».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της «Κιβωτού», στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε χτες ο φάκελος της κατεπείγουσας έρευνας που διεξήχθη από την Οικονομική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, κατατέθηκε όλο το προανακριτικό υλικό από τον έλεγχο που έγινε σε δομές φιλοξενίας και στα σπίτια στελεχών της οργάνωσης. Οι έρευνες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα και σπίτια. Οπως έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας, στο σπίτι του ιερέα Αντώνη Παπανικολάου και της συζύγου του εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα αντίστοιχες έρευνες έγιναν και σε ακίνητα στη Ραφήνα και έχουν δεσμευτεί 4 τραπεζικοί λογαριασμοί, του ιερέα, της συζύγου και συγγενών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ