Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο από την ΟΓΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, αύριο Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει:

«Η σαπίλα και η δυσωδία που φέρνουν στην επιφάνεια οι απανωτές αποκαλύψεις περιστατικών βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών δεν αποτελούν "μεμονωμένη και ακραία" συμπεριφορά! Αποτελούν την πιο ακραία και αποκρουστική μορφή βίας. Ομως είναι ένα από τα πολλά πρόσωπά της, που βιώνουμε εμείς οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, καθώς είμαστε αντιμέτωπες με: Την ανεργία, τη φτώχεια, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την προσφυγιά. Τα ωράρια - λάστιχο, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης και χωρίς δικαιώματα, την έλλειψη προστασίας της υγείας και της μητρότητας. Τις ευθύνες και τις ανάγκες των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ που φορτώνονται στις δικές μας πλάτες, αφού λογίζονται ως "κόστος" για το κράτος. Την ανυπαρξία των αναγκαίων δομών και προγραμμάτων πρόληψης και προστασίας παιδιών και γυναικών. Τους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών για να ικανοποιηθούν οι αδηφάγοι τραπεζίτες και τα funds.

Πάνω σε αυτό το έδαφος γεννιούνται και αναπαράγονται οι αποκρουστικές ιδέες, αξίες και συμπεριφορές που υποτιμούν την προσωπικότητα και απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα και το παιδί ως "ιδιοκτησία".

Στην αρένα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας το γυναικείο σώμα και η σεξουαλικότητα μετατρέπεται σε εμπόρευμα προς αγοραπωλησία, νομιμοποιώντας την εκπόρνευση των νέων γυναικών με νέες μορφές! Σε αυτόν τον βούρκο "ξεφυτρώνουν" οι δράστες - τέρατα, θεριεύει η ενδοοικογενειακή βία, τα κυκλώματα trafficking και μαστροπείας με θύματα κυρίως γυναίκες και παιδιά, "ξεπηδούν" νέες μορφές βίας, όπως η λεγόμενη εκδικητική πορνογραφία και η διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση και καταδίωξη. Φωτίζουμε τη ρίζα τους που βρίσκεται στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Αυτή γεννά και τρέφει την γυναικεία ανισοτιμία και τη βία που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε η προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να βρίσκεται στα χέρια επιχειρηματιών, ΜΚΟ, εκκλησιαστικών δομών και διαφόρων "φιλάνθρωπων". Δεν ανεχόμαστε να πουλάνε στα τηλε-παράθυρα τον ανθρώπινο πόνο και να κρύβουν τις πραγματικές οικονομικές και κοινωνικές αιτίες πίσω από τα φρικιαστικά εγκλήματα».

«Ασπίδα προστασίας για εμάς και τα παιδιά μας είναι η συλλογική, οργανωμένη πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην εργασία, στην προστασία της μητρότητας και των παιδιών, στον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο. Είναι η πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, υλοποιώντας την πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΝΑΤΟ που τσακίζει τη ζωή μας και αναπαράγει τη βία σε κάθε πλευρά της καθημερινότητάς μας. Στον δρόμο του συλλογικού αγώνα βρίσκουμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες», υπογραμμίζει η ΟΓΕ.

Εκδηλώσεις Συλλόγων και Ομάδων

-- Η Ομάδα Γυναικών Μελισσίων - Πεντέλης οργανώνει συζήτηση την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοέμβρη 10, πλατεία Αγίου Γεωργίου).

-- Η Ομάδα Λοκρών καλεί σε εκδήλωση σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου (κτίριο κοινότητας, πλατεία Τραγάνας).

-- Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος της ΟΓΕ) και ο Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών (ΣΜΗ) του ΔΙΠΑΕ Σερρών οργανώνουν εκδήλωση, αύριο Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο τοπογραφίας στο ΔΙΠΑΕ.

-- Εκδήλωση με θέμα «Η πολύμορφη βία κατά των γυναικών στους χώρους εργασίας» διοργανώνουν την Τετάρτη 30/11, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Επισιτισμού - Τουρισμού, Λογιστών, Εμποροϋπαλλήλων και οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) δήμου Θεσσαλονίκης, Πανδημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών (Α' Διαμέρισμα), ο Σύλλογος Γυναικών Τούμπας (Δ' Διαμέρισμα), ο Σύλλογος Γυναικών Ε' Διαμερίσματος και η Ομάδα Γυναικών Ανω Πόλης (Γ' Διαμέρισμα).

-- Η Ομάδα Γυναικών ΑΠΘ - ΠΑΜΑΚ «Ειρήνη Γκίνη» καλεί σε εκδήλωση αύριο Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα τυπογραφείου στο ισόγειο της ΝΟΠΕ στο ΑΠΘ. Θα μιλήσει η Γεωργία Τριανταφύλλου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ