Σάββατο 19 Νοέμβρη 2022 - Κυριακή 20 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Εκπλήρωση ενός μεγάλου χρέους

«Στολίδι» για το Κόμμα και την περιοχή τα νέα γραφεία

Η πρόσοψη και η είσοδος των νέων γραφείων
Η πρόσοψη και η είσοδος των νέων γραφείων
«Το κτίριο που στεγάζονται πλέον η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και οι υπόλοιπες Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, το οποίο θα φέρει και επίσημα την ονομασία "κτίριο Θύμιος Καψής - Ανάποδος" έχει αρχίσει και αποκτά τη μορφή και την υπόσταση που θέλουμε.

Ωστόσο υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμη να κάνουμε, όχι τόσο από πλευράς τεχνικών εργασιών αλλά κυρίως στο να το μετατρέψουμε σε ένα κτίριο αναφορά για την πόλη της Χαλκίδας. Σε αυτό εκτιμούμε ότι θα συμβάλει η μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουμε και το πλατύ άνοιγμα που υλοποιούν οι Οργανώσεις», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Θανάσης Παππάς, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε κάθε βήμα αυτής της μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας.

Και προσθέτει: «Φυσικά νιώθουμε και μία ικανοποίηση γιατί καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην ηθική υποχρέωση που είχαμε απέναντι στην Ευσταθία Καψή, μαχήτρια του ΔΣΕ που φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τους αγώνες της και η οποία έβαλε το πρώτο λιθαράκι για την απόκτηση των γραφείων.

Ηθική δέσμευση στον Θύμιο Καψή - Ανάποδο, διοικητή του Ανεξάρτητου Τάγματος Εύβοιας του ΔΣΕ και όλους τους μαχητές, αλλά και απέναντι σε όλους όσοι είτε με οικονομική προσφορά, είτε με εθελοντική εργασία συνέβαλαν στην απόκτηση και την ανακατασκευή του κτιρίου, ανάμεσά τους και άνθρωποι που η πολιτική τους τοποθέτηση είναι πέρα από το ΚΚΕ, αλλά που εκτιμάνε την αγωνιστική στάση του Κόμματος και των κομμουνιστών στην πάλη για τα κοινωνικά προβλήματα.

Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις ανθρώπους να συγκινούνται όταν επισκέπτονται τα γραφεία. Να σταματούν περαστικοί κοιτάζοντας το κτίριο - ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες που τοποθετήθηκε επιγραφή - και να σου μιλούν για συγγενικά τους πρόσωπα που ήταν μαζί με τον Ανάποδο, τον Βλαχούτσικο, τον Τσάκαλο, που πολέμησαν στην Αντίσταση και στον Δημοκρατικό Στρατό».

Αποτέλεσμα συλλογικής - εθελοντικής δουλειάς


Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν και την πείρα που βγαίνει από τη μεγάλη μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια η Οργάνωση Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας για την απόκτηση των νέων γραφείων, ο Θανάσης Παππάς σημειώνει:

«Αποτελεί παρακαταθήκη ο τρόπος που δούλεψαν όλες οι Οργανώσεις στις οικονομικές εξορμήσεις, το πώς απευθυνθήκαμε πλατιά σε απογόνους αγωνιστών και φίλους του Κόμματος. Εξίσου σημαντικό είναι και το κλίμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών για την ανακατασκευή των γραφείων, όπου μεγάλο μέρος έγινε με εθελοντική προσφορά και δεκάδες "κόκκινα μεροκάματα". Σύντροφοι και φίλοι ήρθαν από διάφορες περιοχές, από Λιβαδειά, Ναύπακτο, Αλιβέρι, από Αττική για να προσφέρουν στις δουλειές που απαιτούνταν.

Σημαντική επίσης ήταν η συμβολή των μελών της ΚΝΕ, που ανά ομάδες έδιναν καθημερινά το "παρών" στις εργασίες, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια. Οπως επίσης ανθρώπων της γειτονιάς που μας βοήθησαν, αλλά και συντρόφων και φίλων που φρόντιζαν καθημερινά να μη λείψει τίποτα από τα μαστόρια στην οικοδομή των νέων γραφείων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ