Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
«Αθώοι» οι 4 αστυνομικοί και από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας με απόφασή του έβγαλε «λάδι» τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, που μαζί με τους δύο καταστηματάρχες βρέθηκαν στο εδώλιο για το άγριο φονικό λιντσάρισμα του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, πριν τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Παρά τα αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία, πόρισμα ιατροδικαστών, μαρτυρίες, βίντεο που προβλήθηκαν στο δικαστήριο και δείχνουν τους αστυνομικούς να χτυπούν το αιμόφυρτο, ακινητοποιημένο, μισολιπόθυμο στο έδαφος, ανήμπορο θύμα, και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ότι είναι αθώοι και δεν τους επέβαλε καμία ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με την απαράδεκτη απόφασή του «έριξε στα μαλακά» τους δύο καταστηματάρχες και αθώωσε τους 4 αστυνομικούς που ευθύνονται για την αποτρόπαιη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ειδικά για τους 4 αστυνομικούς κρίθηκε «εντός ορίων νόμιμης δράσης» αυτό που ολόκληρη η κοινωνία είδε στα σχετικά βίντεο και καταδίκασε.

Nα σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για τη δολοφονία του Ζακ αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν ταλαιπωρήθηκαν και βίωσαν δημόσιο διασυρμό. Σε σχετική απάντηση που είδε τη δημοσιότητα, η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τον δημόσιο διασυρμό τους τον προκάλεσαν οι πράξεις τους, η βαρβαρότητά τους, η αδιαφορία τους, η συγκάλυψη και η άρνηση να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν την αλήθεια, όπως όφειλαν».

Σημειωτέον ότι χτες συζητήθηκε η διοικητική αγωγή (αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο για ψυχική οδύνη) που είχε καταθέσει η οικογένεια του Ζακ κατά του Δημοσίου, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας για παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους. Επιπρόσθετα, μετά την καθαρογραφή της απόφασης του ΜΟΔ, έχει δικαίωμα η οικογένεια να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για τους αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ