Τρίτη 25 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Το θράσος τους δεν έχει όρια...

«Η ομογάλακτη της κυβέρνησης περιφερειακή αρχή Πατούλη για άλλη μια φορά απέδειξε ότι διατηρεί πολύ κακές σχέσεις με την αλήθεια!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής και προσθέτει:

«Στη συνεδρίαση της 19ης Οκτώβρη συζητήθηκαν ενδεχόμενες ενέργειες για υπαλλήλους ορισμένου χρόνου της Περιφέρειας Αττικής που προσλήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Συνολικά σε αυτήν την κατηγορία είχαν προσληφθεί 450 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η περιφερειακή αρχή πρότεινε να βγει απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας θα συνομολογήσει στο δικαστήριο ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ψήφισε λευκό, τονίζοντας ότι δεν περιλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι. Επιπλέον καταδίκασε την απαράδεκτη επίθεση του περιφερειάρχη κατά της προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Περιφέρειες και του Σωματείου Αττικής, Β. Πανουτσάκου.

Μετά από όλα αυτά η διοίκηση Πατούλη είχε το θράσος να βγάλει δελτίο Τύπου - λιβελλογράφημα και να μιλάει για "εργατοπατέρες" που στάθηκαν ενάντια στους εργαζόμενους. Μάλλον κοιτάχτηκαν στον καθρέφτη τους...

Τι να πει κανείς; Ντροπή; Ποιος την έχασε για να τη βρουν αυτοί που κρατάνε ομήρους τους εργαζόμενους;

Ολο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της Περιφέρειας χτυπούσε δήθεν φιλικά στην πλάτη τους συμβασιούχους και τους έλεγε ότι δίνει "σκληρό" αγώνα για να τους κρατήσει στη δουλειά. Την κρίσιμη στιγμή βέβαια άσκησε έφεση σε μια θετική πρωτόδικη απόφαση για μετατροπή της σχέσης εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, "υπενθυμίζοντάς" τους πρακτικά ότι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", σε αντίθεση με όλους όσοι πιστεύουν ότι η δουλειά πρέπει να αποτελεί στοιχείο συναλλαγής, στηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ