Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά

Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ στον Αγιο Κοσμά
Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ στον Αγιο Κοσμά
Το θέμα της απαξίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά και το σχέδιο οριστικού ξηλώματός τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις έφερε για μία ακόμα φορά στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Σημειώνεται στην Ερώτηση:

«Ενα ακόμα βήμα προς την απαξίωση και το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά φαίνεται πως συντελείται αυτές τις μέρες, καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει η μετακίνηση όλου του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

Αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε αναδείξει το ΚΚΕ, ότι ήταν "λόγια του αέρα" οι διάφορες γενικές υποσχέσεις για τη μετεγκατάσταση, η οποία θα ήταν δήθεν καλύτερη, χωρίς να διευκρινίζονται ακριβώς το μέρος, η διαδικασία, το καθεστώς που θα επικρατεί. Τελικά η μετεγκατάσταση δεν θα γίνει στον χώρο του Ελληνικού, αφού δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία. Οσο για την αναβίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νότια Αττική, για την οποία κόπτεται η κυβέρνηση, παραμένει σχέδιο για το μακρινό μέλλον.

Η δήθεν συμφωνία που υπήρχε, να μη φύγει κανείς εργαζόμενος και καμία δραστηριότητα από τον χώρο μέχρι να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις, για να φιλοξενήσουν το προσωπικό και τους αθλούμενους, φαίνεται πως ήταν απλώς στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Στην πράξη, με την αποχώρηση του προσωπικού το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά παύει να είναι λειτουργικό, δεν μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του ως αθλητικού κέντρου. Γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένη ανασφάλεια και στα αθλητικά σωματεία, στις Εθνικές ομάδες που αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις, τόσο των κλειστών και ανοιχτών χώρων όσο και τις παραθαλάσσιες, που αφορούν τους ναυταθλητικούς συλλόγους με όλο τον εξοπλισμό και τα σκάφη τους. Το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, ένας μοναδικός ελεύθερος χώρος σε όλη την Αττική, οδηγείται στον μαρασμό και παραδίδεται βορά στις ορέξεις μονοπωλιακών ομίλων για να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, που θα τους αποφέρουν τεράστια κέρδη».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης, που υπογράφουν την Ερώτηση, ρωτούν την υπουργό «ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • Να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και να προχωρήσουν τα έργα που αφορούν τη συντήρηση, την επισκευή και την αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων.
  • Να μη σταματήσει η λειτουργία του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.
  • Οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν πλήρως σχετικά με το μέλλον των εγκαταστάσεων και των ίδιων, παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ