Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στόχος της κυβέρνησης ο έλεγχος των σωματείων και των ομοσπονδιών

Καταψήφισε το ΚΚΕ τις διατάξεις της τροπολογίας για την εγγραφή των σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο

Τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, την ώρα που η κυβέρνηση κόπτεται για την εγγραφή στο περιβόητο Αθλητικό Μητρώο για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση σχετικής τροπολογίας του υφυπουργείου Αθλητισμού. Η συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου για τη δημιουργία και τη λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων, που συζητήθηκε στην Ολομέλεια, και αφορά την ολιγοήμερη παράταση που δίνεται στα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία για να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο. Σημειωτέον, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί για το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιρικών σωματείων, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί.

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Συντυχάκης, αναφερόμενος στα άρθρα 83 και 84 της τροπολογίας, επεσήμανε ότι «ενώ με μαθηματική ακρίβεια ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση οδηγούν στη συρρίκνωση τα αθλητικά σωματεία και στη διάλυση ομάδων τοπικών κατηγοριών, που αποτελούν διέξοδο για τη νεολαία στα χωριά της χώρας, έρχεται το νομοσχέδιο αυτό, δίνοντας άλλη μία παράταση επί τόσων παρατάσεων, απλά για να μην πνιγούν τα αθλητικά σωματεία στην πλημμύρα των παράλογων γραφειοκρατικών ρυθμίσεων που επί δύο χρόνια νομοθετεί».

Υπογράμμισε πως τα σωματεία κινδυνεύουν με λουκέτο, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, που καθιστά αδύνατη τη βιωσιμότητά τους για το υπόλοιπο της χρονιάς. Δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε γραφεία ούτε βασικές λειτουργικές ανάγκες, τόνισε, ενώ τα ψίχουλα της κρατικής επιχορήγησης δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα βασικά πάγια έξοδα των σωματείων, με συνέπειες για τους αθλούμενους και όλο το φάσμα των εργαζομένων στον αθλητισμό.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, «οι πραγματικοί λόγοι που η κυβέρνηση θέλει το Μητρώο δεν είναι η τάξη, αλλά: Ο ασφυκτικός κομματικός - κυβερνητικός έλεγχος αθλητικών ομοσπονδιών και σωματείων. Η άμεση, χωρίς εμπόδια, πρόσβαση των εταιρειών - χορηγών για να επενδύσουν επιχειρηματικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εκμεταλλευόμενοι την ανέχεια από την ισχνή κρατική χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων και την ανυπαρξία υποδομών. Η περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, των σωματείων με το πρόσχημα της μη αθλητικής αναγνώρισης».

«Θα ήταν πράγματι για γέλια η υπόθεση αυτή, αν δεν κρινόταν ως σοβαρή, που χτυπά τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στην καρδιά της λειτουργίας τους. Είναι κοροϊδία και γι' αυτό δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτές τις διατάξεις», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη λογική της προστασίας του αθλητισμού - εμπόρευμα(2023-02-22 00:00:00.0)
Συνάντηση του ΚΚΕ με εκπροσώπους της τοπικής Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων(2022-10-13 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η καθυστέρηση στην τακτική επιχορήγηση των σωματείων(2020-12-24 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τις διαδικασίες του Αθλητικού Μητρώου(2020-10-28 00:00:00.0)
Να μην αποκλειστούν από τις εκλογές τα ενεργά σωματεία(2020-06-11 00:00:00.0)
Ο Αθλητισμός ανάγκη και δικαίωμα του λαού και όχι πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες(2019-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ