Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Λουκέτο στο δικαίωμα στη μόρφωση σε κατάλληλες συνθήκες

Κλειδωμένη βρήκαν την πόρτα του σχολείου τους χτες οι μικροί μαθητές

Τα μηνύματα των 90 μαθητών που ζητούν το σχολείο τους, στον φράχτη του κλειστού 9ου Δημοτικού Αιγάλεω
Τα μηνύματα των 90 μαθητών που ζητούν το σχολείο τους, στον φράχτη του κλειστού 9ου Δημοτικού Αιγάλεω
Ενα λουκέτο στην αυλόπορτα και οι μικροί μαθητές στο πεζοδρόμιο να φωνάζουν ρυθμικά «Θέλουμε σχολείο»! Αυτή ήταν η εικόνα χτες το πρωί έξω από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, μετά την προώθηση της διαδικασίας της έξωσης του σχολείου με μία απαράδεκτη δικαστική απόφαση. Οι γονείς του σχολείου με έναν επίμονο πολύμορφο αγώνα εδώ και σχεδόν έναν χρόνο διεκδικούν ώστε να δοθεί λύση, με αίτημα το σχολείο να παραμείνει στον χώρο που στεγάζεται ήδη και οι μαθητές να έχουν την Παιδεία και τη μόρφωση που τους αξίζει στις κατάλληλες συνθήκες, έχοντας συμπαραστάτη φορείς και κατοίκους της πόλης που αντιδρούν στην απαράδεκτη κατάσταση.

Η κλειδωμένη από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου πόρτα του σχολείου γέμισε χτες με μηνύματα των 90 μαθητών, που αποτύπωσαν τη διαμαρτυρία τους για την έξωσή τους από το κτίριο. «Μας πήρατε τα πάντα, αλλά δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε το σχολείο μας», «Βρείτε λύση τώρα να μην κλείσει το σχολείο!», «Σώστε το σχολείο μας». Την ίδια στιγμή, μιλώντας χτες στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τον δήμο να συστήσει ποιο σχολείο θα φιλοξενήσει τα παιδιά, καθώς όπως προκύπτει από τις δηλώσεις και τις εξελίξεις, το υπουργείο αποδέχτηκε την απόφαση σαν τετελεσμένη. Για τη φιλοξενία των μαθητών έχει επιλεγεί το 14ο Δημοτικό, «έστω και σε διπλή βάρδια» σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Συλλόγους διδασκόντων και γονέων του 14ο Δημοτικού Σχολείου που επιλέχτηκε να φιλοξενήσει τους μαθητές, το κτίριο δεν έχει τις προδιαγραφές και υποδομές για να στεγάσει συνολικά 190 παιδιά, οι αίθουσες δεν επαρκούν, το προαύλιο είναι μικρό, οι έξι τουαλέτες είναι λίγες για να εξυπηρετήσουν τον αυξημένο αριθμό παιδιών, το τμήμα ένταξης θα χάσει την αίθουσά του και θα μεταφερθεί στην αποθήκη (!) του σχολείου, δεν υπάρχει χώρος για τη στέγαση των εκπαιδευτικών.

Τη στήριξη στον αγώνα του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού και της Ενωσης Γονέων Αιγάλεω εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, που αθροίζει τα παραπάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τα κενά, το ολοήμερο που δεν λειτουργεί σε μεγάλο αριθμό σχολείων, τα ζητήματα καθαριότητας κ.ά. «Δεν φτάνουν όλα αυτά, τώρα πετάνε και τα παιδιά στον δρόμο!» τονίζει η Ομοσπονδία και υπογραμμίζει:

«Καμία αγωνία από τους υπευθύνους για το πού πήγαν τα παιδιά, αν κινδύνεψαν στο πεζοδρόμιο, τι θα γίνει αύριο! Απευθύνουμε ερώτημα στη δημοτική αρχή, εξάντλησε όλα τα περιθώρια απέναντι στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μην φτάσουμε εδώ σήμερα;

Απευθύνουμε ερώτημα στην Περιφέρεια Αττικής, γιατί καθυστέρησε τον χαρακτηρισμό του κτιρίου ως όφειλε;

Ομως το κύριο ερώτημα το απευθύνουμε στην υπουργό, αυτό είναι το νέο εκσυγχρονισμένο σχολείο που εσείς θεσμοθετήσατε;

Καλούμε να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε Ενωση Γονέων, σε κάθε σχολείο για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ