Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεκάδες τα σωματεία που δίνουν το «παρών» στην αυριανή σύσκεψη

Στις 7 μ.μ. στη Νέα Παραλία το ραντεβού για την οργάνωση της πάλης. Στις 10 Σεπτέμβρη το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Τη μάχη για την επιτυχία της σύσκεψης του ΠΑΜΕ αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο Πάρκο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, αλλά και για το μεγάλο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, δίνουν καθημερινά τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Περιοδείες, συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις, παράλληλα με τη δράση για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς αλλά και για κάθε πτυχή της ζωής των εργαζομένων, είναι στην «ημερήσια διάταξη» ώστε το κάλεσμα μάχης να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Με σύνθημα «Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη - Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός - Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος», το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μάχης σε όλα τα συνδικάτα ώστε να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για ζωή με δικαιώματα, αυξήσεις στους μισθούς, είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό, διαγραφή χρεών ώστε κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι να μην κινδυνεύσει, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους γιατρούς - νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται «σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που έδωσαν μάχες για δεδουλευμένα, για Συλλογικές Συμβάσεις, για ανάκληση απολύσεων, ενάντια στους πλειστηριασμούς. Σε κάθε εργάτη που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής, και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες. Σε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, στην κρίση και στον φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά τον λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του».

Τονίζει ότι «σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός, ταξικός αγώνας, με σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Ενας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει.

Σήμερα χρειάζονται σωματεία που θα συσπειρώνουν κάθε μέρα και νέους εργαζόμενους, που θα φτάσουν σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, γραφείο, εργοστάσιο.

Σήμερα χρειάζεται να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας».

Και υπογραμμίζει την ανάγκη το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ «να είναι σταθμός στη συνέχεια της πάλης μας, στον συντονισμό και τον κοινό αγώνα των εργατών ενάντια στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και στα βάσανα. Για να οργανώσουμε την απάντησή μας για μισθούς και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει».

Δεκάδες σωματεία θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίνονται καθημερινά και καινούργια σωματεία, αναδεικνύοντας την απήχηση που βρίσκει.

Αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή σύσκεψη έχουν πάρει: Σωματείο Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Εργαζομένων Χάρτου και Τύπου Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Θεσσαλονίκης, Πωλητές - Οδηγοί εμφιαλωμένων ποτών, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών, Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Ξύλου ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Δασεργατών ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ΣΕΤΕΠΕ, Σωματείο Εργαζομένων «Praktiker» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Συμβολαιοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Τhe Met» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων Σίτισης ΠΦΛΘ, Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων «Regency» Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων «Σκλαβενίτη» Βόρειας Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ΣΕΦΙΕ, Σωματείο Εργαζομένων στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σωματείο ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Σωματείο Εργαζομένων «Παπαγεωργίου», Σωματείο Εργαζομένων στο «Θεαγένειο», Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, Σωματείο Εργαζομένων «Βαρβαρέσος», Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νάουσας, Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας, Σωματείο Εργαζομένων Μετάλλου Σερρών, Σωματείο Εργαζομένων στην Ανακύκλωση Σερρών, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας, Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, Παράρτημα Πέλλας του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας και Βέροιας.

Γενικές Συνελεύσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Τουριστικές - Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ