Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Πλήρη απασχόληση απαιτούν οι σχολικές καθαρίστριες

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Πλήρες ωράριο για όλες προκειμένου να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια αλλά και να παρέχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες απαιτούν οι σχολικές καθαρίστριες του δήμου Ηλιδας (με περίπου 40 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων), που πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αμαλιάδας.

Διεκδικούν επιπλέον, να παρθεί πίσω, άμεσα, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που μειώνει και άλλο τις εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης (από 8 σε 6), σύμφωνα με εισήγηση της δημοτικής αρχής, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις. Απαιτούν πλήρες ωράριο και όλα τα εργασιακά δικαιώματα και για τις υπόλοιπες 20 τρίωρες εργαζόμενες με συμβάσεις ΙΔΟΧ.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας με την πρόεδρό του, Νατάσα Παναγιωτάρα, άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγγελος Κολόσακας και Νίκος Λοχοβήτης.

«Το κόστος για να παραμείνουν οι 8 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και να ενταχθούν σε αυτό και οι υπόλοιπες 20 που σήμερα εργάζονται με 3ωρα και 4ωρα, δεν ξεπερνά τα 250.000 ευρώ τον χρόνο, την ώρα που ξοδεύονται πολύ περισσότερα αλλού», τόνισε η Νατάσα Παναγιωτάρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να ζήσει κανείς σήμερα με 340 ευρώ τον μήνα, όταν μόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για οικογένειες ξεπερνούν τα 350 ευρώ, ούτε να εξασφαλίζεται επαρκής καθαριότητα στα σχολεία με εργαζόμενες - λάστιχο και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σχολικών Κτιρίων Ηλείας, Δήμητρα Μυλωνά, επισήμανε: «Καλούνται εργαζόμενες με 14 χρόνια δουλειάς να γίνουν από πλήρους απασχόλησης, μερικής. Την ίδια ώρα, τα έξοδα μετακινήσεών μας από σχολείο σε σχολείο επιβαρύνουν εμάς που καλύπτουμε αποστάσεις, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη μεταφοράς μας. Απαιτούμε μέτρα για επαρκή καθαριότητα και αξιοπρεπή ζωή και θα συνεχίσουμε».

Εκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καθαριστριών και να αλλάξει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησαν ήδη οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάθε χρόνο και χειρότερα για τις σχολικές καθαρίστριες (2025-08-12 00:00:00.0)
Λιγότερες και με χειρότερους όρους φέτος στα σχολεία (2022-08-05 00:00:00.0)
Ούτε μία καθαρίστρια με πλήρες ωράριο στα σχολεία του Ρεθύμνου (2021-10-22 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στη διεύρυνση της «ελαστικής» εργασίας (2021-08-12 00:00:00.0)
Στηρίζει έμπρακτα το αίτημα σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2021-07-08 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι σχολικοί καθαριστές - καθαρίστριες! (2020-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ