Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Προσλήψεις ακούμε ... «εντέλλεσθε» βλέπουμε!

Καταγγελίες για τις μετακινήσεις υγειονομικών προκειμένου να μπαλωθούν τα τεράστια κενά από την υποστελέχωση των νοσοκομείων

Μετά από 30 μήνες πανδημίας η κυβέρνηση συνεχίζει να αφήνει το ΕΣΥ με χιλιάδες κενά και την υγεία του λαού ανοχύρωτη.

«Εντός νοσοκομείων προφασίζεται κατάσταση "έκτακτης ανάγκης" και την ίδια στιγμή κόβονται άδειες και ρεπό, ενώ εκτός νοσοκομείων κυριαρχεί το "όλα καλά, η πανδημία τέλειωσε, από Σεπτέμβριο νέα μέτρα", σε πλήρη συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπαγορεύει το τουριστικό κεφάλαιο. Αυτό έχει αποτέλεσμα το ήδη κατάκοπο υγειονομικό προσωπικό να συνεχίζει να εργάζεται σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης, με θύμα την ίδια την υγεία των υγειονομικών που μετρούν δεκάδες εργατικά "ατυχήματα", ακόμα και θανάτους, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη με τον συνάδελφό μας νοσηλευτή που "δεν μπορούσε να λείψει από τη βάρδια λόγω έλλειψης προσωπικού"», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια μιλάει για προσλήψεις, πρόσφατα μάλιστα μίλησε και για fast track διαδικασίες πρόσληψης επικουρικών γιατρών με κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό (έως 30 Σεπτέμβρη), επιτάχυνση των προσλήψεων στους ειδικευόμενους ιατρούς και προσλήψεις λοιπού υγειονομικού προσωπικού, όχι βέβαια στον βαθμό που απαιτείται για να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά, αλλά στον βαθμό που επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας... Βέβαια, όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά που θα ενίσχυαν το ΕΣΥ, αλλά την ίδια στιγμή απολύονται ειδικευόμενοι ιατροί από τα νοσοκομεία και αποδομούνται διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού, με κύριο άξονα τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

(...) Η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις επιλέγει να κάνει μπαλάκι τους γιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να καλύψει εφημεριακά κενά μόνο (αδιαφορώντας για τη συνολική και πολυεπίπεδη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ασθενών με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες). Ετσι, αντί για χαρτί πρόσληψης στέλνει σωρηδόν χαρτιά "εντέλλεσθε". Μετά την απομάκρυνση ιατρού Παθολόγου από τον "Ευαγγελισμό" στο Νοσοκομείο της Κω, προχτές στις 2/8 είχαμε "εντέλλεσθε" για μετακίνηση ιατρού Επεμβατικού Ακτινολόγου στο Νοσοκομείο "Η Παμμακάριστος" προκειμένου να καλύψει την εφημερία στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου αυτού. Τα κενά σε ένα νοσοκομείο δεν καλύπτονται δημιουργώντας κενά σε άλλο νοσοκομείο.

Το ΔΣ του Σωματείου μας καθώς και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως δεν θα ανεχτούμε την μετακίνηση κανενός συναδέλφου σε άλλο νοσοκομείο και καλούμε τους συναδέλφους σε απειθαρχία, απέναντι στην αντιμετώπιση της ιατρικής επιστήμης με τη λογική του "γυρολόγου". Δεν αξίζει ούτε στους γιατρούς ούτε στους ασθενείς μας», υπογραμμίζει το Σωματείο και απαιτεί:

«Να καλυφθούν άμεσα οι εκατοντάδες κενές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, με μόνιμο προσωπικό, να επισπευστούν επιτέλους οι διαδικασίες πρόσληψης γιατρών ειδικευμένων και ειδικευομένων καθώς και του λοιπού απαραίτητου υγειονομικού προσωπικού, να επιστρέψουν με 2 rapid tests τη βδομάδα οι συνάδελφοί μας που είναι σε αναστολή» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ