Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Καταγγέλλουν «απογείωση» της εντατικοποίησης

Τη διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας (ΚΕΠΑΘΜ), που απειλεί εκ των προτέρων τους εργαζόμενους ότι θα ξανακόψει ρεπό σε όσους αρρωστήσουν ...τη μέρα του κομμένου ρεπό, καταγγέλλει η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας» (ΕΣΚ ΕΕΚ) της ΥΠΑ.

Οπως σημειώνει η ΕΣΚ, «ο εξαναγκασμός εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους άρρωστοι είναι επικίνδυνος για την υγεία τους, για τη δημόσια υγεία, και, στην περίπτωση ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, και για την ασφάλεια των πτήσεων. Η απαράδεκτη ενέργεια της Υπηρεσίας γίνεται με τις ευλογίες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που είναι "βασιλικότερος του βασιλέως". Εκτός από επιπλέον βάρδιες, τι άλλο θεωρούν ότι περνάει από το χέρι μας που πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το μπόνους; Να προσερχόμαστε άρρωστοι και να εκτελούμε τα καθήκοντά μας; Να εργαζόμαστε "απερίσκεπτα", όπως ξέφυγε στον υπουργό, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να βάζουμε ξανά και ξανά σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων;».

Προσθέτει πως «ο όγκος της πολιτικής κυκλοφορίας είναι τεράστιος, η κατάσταση του εξοπλισμού κακή, ενώ υπάρχει και η στρατιωτική κυκλοφορία. Οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, σύμφωνα και με τα συνθήματα "Οι προσλήψεις δεν είναι συνδικαλιστικό αίτημα" και "Λιγότεροι ΕΕΚ, μεγαλύτερα μπόνους" του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συγκαλύπτει και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εκπαίδευσης».

Καταλήγοντας η ΕΣΚ τονίζει: «Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε να παίξουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την ασφάλεια των επιβατών στη ρώσικη ρουλέτα των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και των μπόνους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ