Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΜΗΤΣΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
«Στεγνώνουν» 5.000 απότιστα στρέμματα με καλλιέργειες

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες από την περιοχή του Ερμητσίου και τμήματος του Παλαμά, αφού εδώ και τρεις βδομάδες δεν φτάνει αρδευτικό νερό μέσω του δικτύου, με αποτέλεσμα να παραμένουν απότιστα 5.000 στρέμματα με καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής.

Με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, οργανώθηκε κινητοποίηση την προηγούμενη Τετάρτη, στον δρόμο Καρδίτσας - Λάρισας, στη διασταύρωση του Ερμητσίου, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αγρότες με τα αγροτικά μηχανήματα και τα τρακτέρ τους, απαιτώντας να δοθεί λύση.

Οπως κατήγγειλαν, το πρόβλημα δεν εμφανίστηκε φέτος αλλά επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους Σοφάδων και Παλαμά να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι αγρότες της περιοχής κινδυνεύουμε να χάσουμε την περιουσία μας. Αυξάνεται το κόστος του ποτίσματος και δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία ενέργεια ούτε από την Περιφέρεια ούτε από τους δήμους οι οποίοι εμπλέκονται σ' αυτό το κομμάτι του Φαρσαλίτη, από το οποίο ποτίζονται 5.000 στρέμματα αυτή τη στιγμή.

Τα προβλήματα που έχουμε είναι διαχρονικά, κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο ζήτημα και δυστυχώς τα τελευταία 20 - 30 χρόνια δεν έγινε κάτι, ένα έργο που θα φέρνει νερό στον Φαρσαλίτη για να μπορούμε να ποτίσουμε απρόσκοπτα. Αυτήν τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να μη χαθούν καλλιέργειες και αν μην έχουμε χαμένο εισόδημα των αγροτών και όλων των παραγωγών σε μια δύσκολη χρονιά».

Οι αγρότες παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ