Σάββατο 30 Ιούλη 2022 - Κυριακή 31 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διέκοψε την απεργία πείνας ο Γ. Μιχαηλίδης

Καταδικαστέα οποιαδήποτε διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση, τονίζει το ΚΚΕ

Να διακόψει την απεργία πείνας αποφάσισε ο κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης έπειτα από 68 μέρες, και αφού απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας το αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκισή του. Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβρη του 2021 ο 34χρονος συμπλήρωσε το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα έκτισης της ποινής του (8,5 έτη για καταδίκη 20 ετών) ώστε να καταθέσει το αίτημά του, που παρά το γεγονός ότι είναι σύμφωνο με τον νόμο, δεν γίνεται επανειλημμένα δεκτό, γεγονός που τον οδήγησε στην απεργία πείνας.

Η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας επιδεινώθηκε ραγδαία την περασμένη βδομάδα, ενώ το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του ανέδειξε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των κρατουμένων, όπως οι αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, οι άδειες, οι δυνατότητες εργασίας, εκπαίδευσης, ουσιαστικής επανένταξης. Μάλιστα το Κόμμα τόνισε ότι αυτά τα δικαιώματα «δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνων που έχουν καταδικαστεί για πράξεις που είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας, γιατί διαχρονικά αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες και να ενισχύουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα».

Το ΚΚΕ καταδίκασε την «οποιαδήποτε διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους ενάντια στη διαχρονική επίθεση που δέχονται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, κατ' εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ».

Στο μεταξύ, άγρια και απρόκλητη καταστολή δέχθηκε η πορεία συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν διαδηλωτές, να κάνουν χρήση χημικών και του κανονιού νερού, ενώ προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές στον σωρό. Σε βίντεο μάλιστα καταγράφηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιθέσεις ακόμα και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι κατέγραφαν τη «δράση» των κατασταλτικών μηχανισμών.

Στον απόηχο της καταστολής, η κυβέρνηση και η ηγεσία της Αστυνομίας επιχειρούν με ΕΔΕ - ως συνήθως - να ...ξεμπλέξουν από τις βαρύτατες ευθύνες τους.

«Καμιά υπουργική ΕΔΕ δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις βαρύτατες ευθύνες της για την άγρια καταστολή σε βάρος διαδηλωτών και δημοσιογράφων στη συγκέντρωση για τον Γιάννη Μιχαηλίδη», τόνισε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιο στον λογαριασμό του στο Twitter.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ