Τρίτη 26 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στην τρίτη θέση υποχωρεί το SPD

Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 18% υποχωρεί το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa για τη «Bild am Sonntag» το διάστημα 18 - 22 Ιούλη, μια τάση που έχει καταγραφεί και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Το SPD συγκυβερνά με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Χριστιανική Ενωση CDU/CSU προηγείται με 27% κι ακολουθούν στη δεύτερη θέση οι Πράσινοι με 23%. Ενωση και Πράσινοι καταγράφουν αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ το SPD υποχωρεί μία μονάδα, σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση πριν από μια βδομάδα.

Το ποσοστό του εθνικιστικού - ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD) αυξάνεται κατά μία μονάδα στο 12%, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Αριστερά παρέμειναν αμετάβλητοι στο 8% και 5% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, στα σκουπίδια της οικίας του καγκελάριου, Ολ. Σολτς, και της συζύγου του στο Πότσδαμ, βρέθηκαν κυβερνητικά έγγραφα, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε πολλά έγγραφα που βρέθηκαν στα σκουπίδια του ζευγαριού, αναγραφόταν η λέξη «εμπιστευτικό», ενώ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Spiegel», κάποια από αυτά ήταν από την πρόσφατη συνάντηση του G7, στη Γερμανία. Μάλιστα, υπήρχαν ανακατεμένα τα προφίλ των υπόλοιπων ηγετών που έλαβαν μέρος στο G7, αλλά και των συζύγων τους. Να σημειωθεί πως η σύζυγος του Σολτς, Μπρίτα Ερνστ, είναι υπουργός Παιδείας στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου και τα περισσότερα έγγραφα ήταν δικά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ