Πέμπτη 21 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο εργατικό «ατύχημα» σε εργοτάξιο του μετρό

Δέκα ώρες δουλειάς τη μέρα φέρνουν απανωτά περιστατικά. 5ήμερο - 8ωρο απαιτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων

Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί σε εργοτάξιο του μετρό στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο κατά σειρά μέσα σε λίγες μέρες στην ίδια υπεργολαβία.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος Α. Ξ., ηλεκτρολόγος σε υπεργολάβο στο εργοτάξιο του αμαξοστασίου του μετρό στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και εξετάζεται, αφού περίπου στις 11 π.μ. αισθάνθηκε ζαλάδες, πόνο στο χέρι και ταχυκαρδία.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης εύχεται στον εργαζόμενο να ξεπεράσει άμεσα κάθε πρόβλημα, τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, καθώς συνέβη στην ίδια υπεργολαβία όπου στις 8 Ιούλη είχε σημειωθεί τραυματισμός εργαζομένου ο οποίος έπεσε από ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε πάνω σε σκάλα.

«Ο συνάδελφός μας εργάζεται στον ίδιο υπεργολάβο που είχαμε το ατύχημα συναδέλφου πτώσης από ύψος πριν από λίγες μέρες. Πιστεύουμε και επιβεβαιώνεται η θέση μας πως και αυτό το εργατικό "ατύχημα" είναι συνέπεια της εντατικοποίησης της εργασίας αφού εδώ και μήνες οι συνάδελφοι δουλεύουν 10 ώρες τη μέρα, 6 μέρες τη βδομάδα. Αν δεν είναι αυτό εντατικοποίηση της εργασίας τότε τι είναι;», σημειώνει το Συνδικάτο στην ανακοίνωση και απαιτεί άμεσα την εφαρμογή και τήρηση του 5ήμερου - 8ωρου για όλους τους εργαζόμενους στο έργο αλλά και στις κατασκευές.

Παράλληλα, το Συνδικάτο απαιτεί τη λήψη μέτρων προστασίας από τον καύσωνα και την παύση εργασιών στους 38 βαθμούς και πάνω υπό σκιά, όπως και μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων με παράλληλους εντατικούς ελέγχους από το Σώμα της Τεχνικής Επιθεώρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ