Πέμπτη 21 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ που δουλεύουν για χρόνια με συμβάσεις, να γίνουν κι άλλες μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, παιδαγωγικού, επιστημονικού, διοικητικού, καθαριότητας και βοηθητικού, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας αναφέρεται αναλυτικά στις συνθήκες εργασίας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «κυριαρχεί η δουλειά με εντατικοποιημένους ρυθμούς - πολλές φορές με τρομοκρατία - σε υπεράριθμα τμήματα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι ίδιοι εργαζόμενοι δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς, οι ίδιοι και στην κατασκήνωση στην πόλη, με αποτέλεσμα να λειτουργούν και οι παιδικοί με ελάχιστο προσωπικό και η κατασκήνωση που έχει παιδιά δημοτικού με νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους. Το 50-60% των παιδαγωγών και του βοηθητικού προσωπικού προσλαμβάνεται με κάθε είδους συμβάσεις με ημερομηνία λήξης. Η χρηματοδότηση των υφιστάμενων δημοτικών παιδικών σταθμών έχει στερέψει από το κράτος και συναρτάται κατά κύριο λόγο από το ΕΣΠΑ, χωρίς να γίνεται καμία διεκδίκηση από τους δημάρχους που στηρίζονται στα τροφεία. Καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής δίνονται με το σταγονόμετρο και σε πολλές περιπτώσεις τα φέρνουν οι εργαζόμενοι από τα σπίτια τους (γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ). Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα παιδάκια για τις κατασκευές τους είναι κατά κύριο λόγο "ευγενική χορηγία" των ίδιων των εργαζομένων. Αντίστοιχες καταστάσεις επικρατούν και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ».

Ταυτόχρονα καταγγέλλει πως η δημοτική αρχή Λάρισας - στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ - «είναι μόνιμα στοιχισμένη στις πολιτικές της τωρινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ευθύνονται για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει ο χώρος των παιδικών σταθμών νομιμοποιώντας το χάλι, την υποβάθμιση και την απαξίωση. Η δημοτική αρχή Λάρισας έχει κάνει "κουρελόχαρτο" τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, εφαρμόζοντας κατά το δοκούν το ωράριο και τις άδειες των εργαζομένων».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων δήμων νομού Λάρισας, αφού επισημαίνει πως «η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τη δική της ευθύνη, να διεκδικήσει γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή, με επιστημονικούς όρους, λειτουργία των παιδικών σταθμών, δωρεάν για όλα τα παιδιά», καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για:

-- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ που δουλεύουν για χρόνια με συμβάσεις.

-- Μόνιμη πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, παιδαγωγικού, επιστημονικού, διοικητικού, καθαριότητας και βοηθητικού.

-- Να παρθούν άμεσα μέτρα για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της λειτουργίας των βρεφικών παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, ώστε τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν κανονικά και να καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, των παιδιών τους.

-- Να σταματήσει εδώ και τώρα το καθεστώς καταναγκασμού και τρομοκρατίας και των τιμωρητικών μετακινήσεων των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένα παιδί εκτός Προσχολικής Αγωγής(2022-11-02 00:00:00.0)
Κλείνει παιδικούς σταθμούς και απολύει εργαζόμενους(2019-08-22 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκαν τα voucher - χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών(2019-07-25 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα για την κάλυψη των αναγκών εργατικών οικογενειών(2018-09-07 00:00:00.0)
Παρέμβαση προς κυβέρνηση και ΚΕΔΕ για τους παιδικούς σταθμούς(2016-06-23 00:00:00.0)
Συμφώνησαν επικίνδυνες περικοπές για βρέφη και νήπια(2012-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ