Πέμπτη 21 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτεί τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η ανάγκη αυτή αναδείχθηκε και από την πρόσφατη πυρκαγιά στο εμπορικό πάρκο

Τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων απαιτεί η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 13 Ιούλη στο εμπορικό πάρκο «Florida» (στην περιοχή του ΙΚΕΑ).

Οπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, δεν υπήρξαν θύματα εργαζόμενοι ή πελάτες «από καθαρή τύχη και χάρη στα αντανακλαστικά των εργαζομένων». Παράλληλα, καταγγέλλει την απουσία Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί γιατί αυτό είναι «πρόσθετο κόστος» στον κρατικό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που καθημερινά απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, κυκλοφορούν χιλιάδες πολίτες, υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Μάλιστα, σημειώνει πως αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2021 υπήρξαν 800 περιστατικά που χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής και προσθέτει: «Η υποχρηματοδότηση της πυροπροστασίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις, δηλαδή αυτή με τη λογική "κόστους - οφέλους". Το ζει άλλωστε ο λαός της πόλης και στον τομέα της Υγείας που εν μέσω πανδημίας παρέμειναν κλειστά τα δύο Νοσοκομεία, Λοιμωδών και "Παναγία", και στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων, που μόλις πρόσφατα από ένα μπουρίνι πάλι μετατράπηκαν οι δρόμοι σε ποτάμια και πλημμύρισαν καταστήματα και σπίτια. Την ίδια στιγμή, όμως, το κράτος χρηματοδοτεί μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές με δισ. ευρώ, αλλά και με φοροαπαλλαγές για να μη θιχτούν τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο και να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα της πυρασφάλειας με ευθύνη των επιχειρήσεων, την ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης των καταστημάτων με ενημέρωση των εργαζομένων, την τακτική συντήρηση και τον έλεγχο των ηλεκτρικών συστημάτων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων αλλά και τη διασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που εκκενώνονται ή παραμένουν κλειστές για όσο διάστημα χρειαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ