Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Νομοτέλεια» η άνοδος στην εξουσία!

Τα αποτελέσματα στις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις αξιοποιεί η ηγεσία της ΝΔ για να ενισχύσει τη, φανερή και «υπόγεια», προπαγανδιστική επιχείρησή της που έχει ως βασικό άξονα ότι η άνοδός της στην εξουσία είναι πλέον νομοτέλεια. Στην ίδια κατεύθυνση σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα των φοιτητικών και φυσικά των δημοτικών εκλογών, στα οποία ήδη έχει προσδώσει τη διάσταση πως αποτελούν πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Χαρακτηριστική του κλίματος ευφορίας που επικρατεί στη Ρηγίλλης για τα αποτελέσματα των δικηγορικών συλλόγων είναι η ειρωνική δήλωση του γγ της ΚΟ Δ. Σιούφα: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Λαλιώτη γιατί κατάφερε στις εκλογές των δικηγορικών συλλόγων και ιδιαίτερα των τριών μεγάλων πόλεων, το ακατόρθωτο: Να μην ηττηθεί κανένας από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, αφού βεβαίως δεν έφτασε κανένας στο δεύτερο γύρο». Από την πλευρά του ο Πρ. Παυλόπουλος επιχείρησε να πείσει ότι νίκησε ο «ακηδεμόνευτος συνδικαλισμός», επικαλούμενος ότι η ΝΔ δεν είχε δώσει επίσημα χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τα νέα προεδρεία θα συμπαρασταθούν στη Δικαιοσύνη «σε μια στιγμή μάλιστα κατά την οποία δικαιοσύνη και λειτουργοί της χειμάζονται από τις προκλητικές επιθέσεις τις οποίες υφίστανται εκ μέρους της κυβέρνησης Σημίτη». Οι δικηγόροι επέλεξαν «τους εκφραστές του αδέσμευτου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού», αποφάνθηκε ο γραμματέας της ΚΕ Β. Μεϊμαράκης.

Σταθερός στόχος της ΝΔ παραμένει πάντα να μην κατορθώσει το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει πάνω από 120 βουλευτές στις επόμενες εκλογές, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με αφορμή την προεδρική εκλογή το 2005.

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης επενδύει κομματικά και στο συλλαλητήριο που οργάνωσε χτες στο Καλλιμάρμαρο, επιχειρώντας να δείξει από τη μια ότι είναι προστάτης των αγροτών και από την άλλη ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των «ασθενέστερων τάξεων», τουλάχιστον όσο και η κυβέρνηση! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επέλεξε να αναδείξει την «αλαζονεία» και την «αποκοπή από την πραγματικότητα», ως τα σημεία διαφοροποίησής της από την κυβέρνηση. Και δημαγωγώντας συνέχισε: «Οσο κι αν εθελοτυφλεί η κυβέρνηση, τα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών είναι τεράστια και υπαρκτά. Προέκυψαν από την απουσία συγκροτημένης αγροτικής πολιτικής αυτών που κυβερνούν επί 20 ολόκληρα χρόνια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβληματισμός πίσω από την «ικανοποίηση»(2002-10-14 00:00:00.0)
Τεχνητή εικόνα «σύμπνοιας»(2002-09-26 00:00:00.0)
Συνεταίρος στη λεηλασία «αριστερών»!(2002-02-20 00:00:00.0)
Η βραδυφλεγής βόμβα(2000-04-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-10-14 00:00:00.0)
"Κλίμα νίκης" αλλά και "χαμηλοί τόνοι"(1998-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ