Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Το Σάββατο οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιτροπών ειρήνης από όλη τη χώρα, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Μάρτη οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 4.00 μ.μ., θα «φιλοξενηθούν» στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Καισαριανής (Φιλαδέλφειας & Βρυούλων) και εκτός από τα μέλη των επιτροπών αναμένεται να τις παρακολουθήσουν δήμαρχοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων και συνδικάτων.

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου θα απασχολήσουν όλες οι εξελίξεις στην ανθρωπότητα και ο αγώνας του φιλειρηνικού κινήματος κατά της τρομοκρατίας της Νέας Τάξης. Ο πόλεμος κατά του Αφγανιστάν και το τρομοκρατικό μήνυμα Μπους για νέα χτυπήματα κατά χωρών (Ιράν, Ιράκ, Β. Κορέα).

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με την επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών («τρομονόμος», ευρωστρατός, ευρωσυλλήψεις, ΝΑΤΟικά δικαστήρια), που έχουν εξαπολύσει τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Παράλληλα, θα γίνει εκτενής αναφορά στις εξελίξεις, στα Ελληνοτουρκικά, στο Παλαιστινιακό, στο Κυπριακό και το ρόλο του NATO στην περιοχή, καθώς και γενικότερα προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια ειρήνη. Θα συζητηθεί, επίσης, ανάμεσα στους εκπροσώπους και θα κατατεθούν προτάσεις και σκέψεις για το ρόλο της ΕΕΔΥΕ και του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος στη σημερινή κατάσταση, καθώς και το πρόγραμμα δράσης της ΕΕΔΥΕ για το 2002.

θα πραγματοποιηθεί ακόμα και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ