Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΠΑ
Τουλάχιστον 50 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί από φορτηγό

Οι σοροί τουλάχιστον 50 μεταναστών από το Μεξικό, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα βρέθηκαν τη Δευτέρα μέσα στο ρυμουλκούμενο φορτηγό στο Σαν Αντόνιο, στην πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ, οι οποίοι φαίνεται να πέθαναν από θερμοπληξία.

Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο περιστατικό «λαθρεμπορίας» μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο πλάι σε σιδηροτροχιές σε απομονωμένη περιοχή στα νότια όρια της πόλης και με θερμοκρασία στους 39 βαθμούς Κελσίου δεν λειτουργούσε κλιματισμός.

Οι διασώστες ανέσυραν από το φορτηγό 16 άτομα που ήταν ακόμη ζωντανά, ανάμεσά τους και 4 ανήλικοι, δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο. «Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», σημείωσε.

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα ήταν έφηβοι και νέοι.

Τρία άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω ρεκόρ εισροής μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, όπου οι συλλήψεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια σε ένα έτος.

Οργανώσεις λαθρεμπορίας που δρουν εντός των ΗΠΑ συχνά στριμώχνουν τους μετανάστες σε φορτηγά και ρυμουλκούμενα αφού έχουν ήδη διασχίσει τα σύνορα, για να τους περάσουν κρυφά από τα σημεία ελέγχου των αυτοκινητοδρόμων που διαχειρίζεται η Συνοριακή Περιπολία των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλά θανατηφόρα περιστατικά με θύματα μετανάστες στο έδαφος των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ