Τετάρτη 29 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η εκδήλωση στη μνήμη της συντρόφισσάς μας Σοφίας Αδαμίδου

Στις 8.30 μ.μ., στο αίθριο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της συντρόφισσας Σοφίας Αδαμίδου, ο «Ριζοσπάστης» και το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση - αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό έργο της, με τίτλο «Από αγάπη κι όνειρα...», βασισμένο σε στίχο της Σοφίας Αδαμίδου.

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., στο αίθριο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό.

Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στον χώρο θα εκτίθενται εικαστικά έργα της Σοφίας Αδαμίδου, τα οποία παραχώρησαν ειδικά για την εκδήλωση η οικογένεια και φίλοι της. Θα προβληθεί επίσης βίντεο για τη δημοσιογραφική της πορεία και το καλλιτεχνικό της έργο, με εικόνες και αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παρεμβάσεις ανθρώπων της Τέχνης.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης θα κάνει εκ μέρους του «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Ελταχήρ, Γραμματέας της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» του ΚΚΕ και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας.

Την κεντρική ομιλία για το καλλιτεχνικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου θα κάνει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τη σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου έχει η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.

Ποιήματα, κείμενα και αποσπάσματα θεατρικών έργων της Σοφίας θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Αννίτα Κούλη, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Θεοδώρα Σιάρκου, Σοφία Πανάγου, Θάλεια Ματίκα, Στέλιος Γεράνης, Δημήτρης Μαύρος, Μαρία Κανελλοπούλου, Τάσος Σωτηράκης, Αννα Παντζέλη.

Περιλαμβάνεται ακόμα συναυλία σε επιμέλεια του Φίλιππου Παχνιστή, με ποίηση της Σοφίας Αδμίδου που έχει μελοποιηθεί από την Ερωφίλη και τον Τάσο Σωτηράκη, καθώς και άλλα τραγούδια.

Κάποια τραγούδια θα παίξει με την κιθάρα του ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Θα τραγουδήσουν η Γιώτα Βέη, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Δημήτρης Γιαννούχος (τύμπανα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Γιώργος Θεοφάνους (κιθάρες), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο, μουσική επιμέλεια).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ