Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ
Κέντρο ΝΑΤΟικών «διερχομένων» όλη η Ελλάδα
  • Και γαλλικό αεροσκάφος απογειώνεται πλέον από τη Σούδα για αποστολές στη Μαύρη Θάλασσα
  • Σήμερα στη Βουλή αναμένεται «ενημέρωση» από την κυβέρνηση για αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

«Απογειώνεται» η εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Ολη η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ορμητήριο όχι μόνο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά μιας σειράς κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας που βρίσκουν εδώ ...απάγκιο και υποστήριξη, στην πρεμούρα της ντόπιας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, διεκδικώντας καλύτερο κομμάτι από την καπιταλιστική λεία της περιοχής, μπλέκοντας τον λαό ολοένα και βαθύτερα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, αεροσκάφος θαλάσσιας επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, «Breguet Atltantique ATL2», σηκώθηκε από την αεροπορική βάση της Σούδας και πέταξε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα συλλέγοντας και αναμεταδίδοντας στην έδρα του ΝΑΤΟ εικόνα για τις κινήσεις των Ρώσων στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι ο «Ριζοσπάστης» είχε γράψει ήδη από τις 17 Μάη ότι δίπλα στα θηριώδη αμερικανικά αεροσκάφη που έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα (3 ιπτάμενα τάνκερ τύπου «KC-135», με 150 άτομα προσωπικό, ανεφοδιάζουν στον αέρα ιπτάμενα ραντάρ και άλλα αμερικανικά αεροσκάφη), επιχειρεί πλέον από εκεί και το γαλλικό «Breguet», στο πλαίσιο της περιλάλητης Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο κυβερνήσεις, αποκαλύπτοντας έτσι και το πραγματικό επιθετικό περιεχόμενό της.

Το Σάββατο εξάλλου το γαλλικό αεροσκάφος έκανε συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και ένα ελικόπτερο, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, περιοχή όπου κινούνται ρωσικές ναυτικές μονάδες. Επισήμως, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, με το ΓΕΕΘΑ να αναφέρει σχετικά ότι «η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί προγραμματίζεται να ενημερώσει ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, την Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στην Ουκρανία (ό,τι έχει ήδη σταλεί συν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε επόμενη φάση), που σηματοδοτεί την περαιτέρω συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη γερμανική για να στείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα του στρατού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε υποβάλει αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επίσης, το ΚΚΕ έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση για την ελληνική εμπλοκή, με την οποία ζητάει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για:

- Το περιεχόμενο της απόφασης για την αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, για παράδειγμα από ποιες ελληνικές μονάδες θα αφαιρεθούν, συγκριτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και την κατάσταση των προς παράδοση και προς παραλαβή οχημάτων, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

- Τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.

- Το περιεχόμενο των μέχρι σήμερα ανάλογων αποφάσεων αποστολής όπλων και οπλικών συστημάτων, από ποιες ελληνικές μονάδες αφαιρέθηκαν, επιπτώσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

- Αλλες ανάλογες συμφωνίες.

Εξάλλου, το Κόμμα έχει θέσει δημόσια, κρίσιμα και αποκαλυπτικά ερωτήματα που απαιτούν απάντηση από την κυβέρνηση, καθώς αφορούν τον λαό και την άμυνα της χώρας:

-- Ηταν «άχρηστες» και προερχόμενες από το - σύμφωνα με την κυβέρνηση - «άχρηστο» για την άμυνα της χώρας απόθεμα οι 2.100 ρουκέτες «RM-70» που στάλθηκαν στον στρατό του Ζελένσκι, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απρίλη, αδειάζοντας ακόμα και αποθήκες κρίσιμων νησιών του Βόρειου Αιγαίου;

-- Ηταν «άχρηστα» τα 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, οι τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stiger», τα 17.000 πολύτιμα βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, οι 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι «RPG»; Με τον ανατριχιαστικό κατάλογο να συνεχίζεται... Μόνο το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ και είναι όλα, μα όλα, επιχειρησιακά.

-- Είναι από το «άχρηστο» απόθεμα τα «BMP-1», με το αποτελεσματικότατο πυροβόλο των 73 χιλιοστών, που αποσύρονται από τους χώρους ευθύνης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για να συνδράμουν τα Τάγματα του Αζόφ και τον «Δεξιό Τομέα», πυλώνες του στρατού του Ζελένσκι και δεκανίκια στην υλοποίηση της πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη διαπάλη τους με τη Ρωσία; Και τι είδους αντικατάστασή τους συνιστά το γεγονός ότι στη θέση τους θα έρθουν «Marder 1A3/5», με το αδύναμο πυροβόλο των 20 χιλιοστών, που σαπίζουν εδώ και χρόνια, πεταμένα στους γερμανικούς αγρούς;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ