Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Συνδικάτα από όλο τον κόσμο στη Σύσκεψη

Αγωνιστική υποδοχή με διεθνιστική εκδήλωση στις 17 Ιούνη

Αφίσα του ΠΑΜΕ στα Αγγλικά για τη διεθνιστική εκδήλωση
Αφίσα του ΠΑΜΕ στα Αγγλικά για τη διεθνιστική εκδήλωση
Συνδικάτα από σχεδόν 20 χώρες θα παρευρεθούν στην έναρξη της Σύσκεψης στη Δραπετσώνα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της Ελλάδας, γεγονός που αναδεικνύει τη Σύσκεψη σε σημαντικό γεγονός και για το διεθνές εργατικό κίνημα.

Οι ξένες αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν και σε διεθνιστική εκδήλωση που θα φιλοξενήσει το ΠΑΜΕ στις 17 Ιούνη με θέμα «Η δράση των συνδικάτων σε όλες τις συνθήκες - Πείρα από τους εργατικούς αγώνες την περίοδο της πανδημίας».

«Το ΠΑΜΕ έδειξε στη διεθνή εργατική τάξη τι είναι δυνατό»

Επίσης, συνδικάτα εκφράζουν με μηνύματά τους την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους αγώνες των εργαζομένων της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων χαιρετισμό στέλνει από τις ΗΠΑ ο Κλιφ Σμιθ, πρόεδρος του Συνδικάτου Roofers Union Local 36 από το Λος Αντζελες, χαιρετισμός που είναι διαθέσιμος σε βίντεο (https://youtu.be/mCvnU3Dm0tM) και όπου αναφέρει:

«Χαιρετισμούς και αλληλεγγύη στους συντρόφους του ΠΑΜΕ. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της Πανελλαδικής σας Σύσκεψης.

Στεκόμαστε με περηφάνια δίπλα στο ΠΑΜΕ μέσω της ΠΣΟ. Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ έχουν πολύ λίγα μοντέλα οργάνωσης ταξικής συνδικαλιστικής πάλης. Το ΠΑΜΕ έδειξε στη διεθνή εργατική τάξη τι είναι δυνατό, πώς μπορούμε να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας, χωρίς συμβιβασμούς ή ταξική συνεργασία.

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση μπαίνει σε μια πολύ επικίνδυνη φάση. Οι κίνδυνοι λόγω πανδημίας, η οικονομική αστάθεια, η ακρίβεια, οι ελλείψεις σε τρόφιμα και Ενέργεια, ο πόλεμος, οι συγκρούσεις και ο φασισμός απειλούν με κοινωνική κατάρρευση και το τέλος των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας δεν μπορούν να δώσουν λύση σε αυτές τις αντιθέσεις. Μόνο εμείς, η οργανωμένη εργατική τάξη, έχουμε την υλιστική και ιστορική θέση να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, για να βάλουμε τέλος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Στεκόμαστε μαζί με το ΠΑΜΕ απαιτώντας ΣΤΟΠ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ΣΤΟΠ στο ΝΑΤΟ. Χαιρετίζουμε τη νίκη σας απέναντι στους βάρβαρους της Χρυσής Αυγής, στηρίζουμε το κάλεσμά σας για την αντεπίθεση των εργαζομένων. Στην οργάνωση η δύναμή μας, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη. Ενότητα και αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ