Πέμπτη 2 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με διπλάσια συμμετοχή θα δώσουν το «παρών» οι εργαζόμενοι της Πάτρας

Ανοιγμα για να φτάσει σε κάθε τόπο δουλειάς το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά του Εργατικού Κέντρου, αλλά και διπλάσια παρουσία από συνδικάτα, Επιτροπές Αγώνα και αγωνιστές συνδικαλιστές, σε σχέση με την προηγούμενη πανελλαδική συνάντηση, το 2016, αναμένεται να εκπροσωπηθούν οι εργατοϋπάλληλοι της Πάτρας στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Σε αυτήν την προσπάθεια πρωτοστατεί το Εργατικό Κέντρο, που αποφάσισε να δώσει το «παρών» στη Σύσκεψη, ενώ κινούμενο σε αγωνιστική κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλει να αναπτυχθούν αγώνες στην πόλη για κάθε πτυχή της ζωής των εργατοϋπαλλήλων και του λαού.

Ηδη μια σειρά από συνδικάτα ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη Σύσκεψη και καταστρώνουν σχέδιο ώστε με πλατύ άνοιγμα τις επόμενες μέρες στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο, εργοτάξιο και γιαπί, στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα, στα λιμάνια της πόλης και όπου αλλού, να φτάσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Απ' αυτήν τη μάχη δεν λείπει η προσπάθεια να εκπροσωπηθούν στη Σύσκεψη οι χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι που, δίπλα στα αδέλφια τους Ελληνες εργάτες, δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, μακριά απ' τις πατρίδες και τις οικογένειές τους, σε πολλούς χώρους δουλειάς, όπως και στα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Οργανωμένη απάντηση στην οργανωμένη επίθεση...

«Η συμμετοχή στη Σύσκεψη είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα για το σωματείο μας που έδωσε στα πλαίσια πανελλαδικών κινητοποιήσεων έναν νικηφόρο αγώνα απέναντι στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας της "e-food"», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Διανομέων - Ντελιβεράδων, Νίκος Κουφαλάκος, αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση συμμετοχής του σωματείου του στη Σύσκεψη.

«Εχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά για το δικό μας συνδικάτο που είναι νέο, να ανταλλάξουμε πείρα με τους συναδέλφους μας απ' όλη τη χώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Ηταν σημαντική η συμβολή του ΕΚ Πάτρας στον αγώνα που δώσαμε και συνεχίζουμε και όπως είπε ένας συνάδελφος στο ΔΣ, στην οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι, οργανωμένη πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Η συμβολή του ΠΑΜΕ είναι τεράστια».

Από την πλευρά του, ο «παλαιότερος» στα χρόνια συνδικαλιστικής ζωής, Βασίλης Παπασημακόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας του Συλλόγου Εργαζομένων στα «PRAKTIKER», χώρο με μεγάλα προβλήματα για τους εργατοϋπαλλήλους, σημείωσε:

«Αυτή η μεγάλη συσπείρωση, το ΠΑΜΕ, γεννήθηκε απ' την ανάγκη των εργαζομένων να αγωνιστούν, απ' τις ίδιες τις συνθήκες που επέβαλλαν αυτήν την εξέλιξη. Απ' τη συγκρότησή του αποτελεί το σταθερό αποκούμπι των εργατών, τον οργανωτή του αγώνα τους και μόνο πιο δυνατοί θα βγούμε ως εργατική τάξη απ' τη Σύσκεψη».

Οι συμμετοχές απ' την Αχαΐα μέχρι στιγμής

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας. Συνδικάτα και σωματεία: Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Εργοστασίου «GROWN HELLAS CΑN» «Ο ΑΓΩΝΑΣ», Μετάλλου, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αχαΐας, Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου Αχαΐας, Οικοδόμων Πάτρας, Οικοδόμων Αιγίου, Εμπορίου - Υπηρεσιών Αχαΐας, Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας, «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΕΛΛΑΣ» - Παράρτημα Πάτρας, Φαρμακοϋπαλλήλων Πάτρας, Τύπου - Χάρτου Αχαΐας, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου - Παράρτημα Αχαΐας, Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Μονίμων Υπαλλήλων Δ. Πατρέων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, Συνταξιούχων ΝΑΤ, σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» Αχαΐας, Διανομέων - Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας, Εργοστασίου «EL-PACK», Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ Αχαΐας, Κιβωτού Αγάπης, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καζίνο Ρίου, Πανελλαδική Ενωση Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης - Παράρτημα Πάτρας, Νοσοκομείου Ρίου.

Νέες συμμετοχές από τη Δυτική Ελλάδα

Επιπλέον μεγαλώνει η συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη και από άλλους νομούς.

Απ' την Αιτωλοακαρνανία: Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιματισμού, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Απ' την Ηλεία: Τα Συνδικάτα Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ηλείας, Οικοδόμων Ηλείας, ΕΔΟΠ ΔΕΗ - Παράρτημα Ηλείας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Αμαλιάδας.

Απ' τη Ζάκυνθο: Το Εργατικό Κέντρο και τα Συνδικάτα Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνταξιούχων.

Απ' την Κεφαλονιά: Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης και η ΕΛΜΕ Κ-Ι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ