Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι «Δεκαεπτά Στιγμές της Ανοιξης» στον κινηματογράφο

Μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, οι «Δεκαεπτά Στιγμές της Ανοιξης» (Σοβιετική Ενωση, 1973), προβάλλεται για πρώτη φορά σε κινηματογραφική αίθουσα, στον κινηματογράφο «Studio», από 20/5 έως 1/6, χωρισμένη σε 12 επεισόδια, τα οποία θα προβάλλονται ένα τη μέρα.

Μια από τις σημαντικότερες σειρές που έχουν φτιαχτεί στη Σοβιετική Ενωση αλλά και παγκοσμίως, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σινεφίλ όπως της αξίζει: Στη μεγάλη οθόνη. Αν και προβλήθηκε τηλεοπτικά, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν με κινηματογραφικούς όρους, χρησιμοποιώντας φιλμ 35 mm.

Οι «Δεκαεπτά Στιγμές της Ανοιξης» είναι το αγέρωχο βάδισμα, αλλά και το ατσαλένιο πάτημα ενός μπολσεβίκου πράκτορα μέσα στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας. Είναι ένα υπέροχο δείγμα του ρεύματος που ονομάστηκε Σοσιαλιστικός Ρεαλισμός. Μια σειρά, εκτός των άλλων, ντοκουμενταρισμένη με σπάνια αρχεία από τις υπηρεσίες του Κόκκινου Στρατού, με πετυχημένη αναβίωση της εποχής, με εξαίρετες ερμηνείες.

Η σκηνοθέτης Tatyana Lioznova έχει δημιουργήσει ένα αριστούργημα, που όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά, καθήλωσε εκατομμύρια θεατές στις οθόνες τους. Την αξέχαστη μουσική υπογράφει ο Mikael Tariverdiev, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Υulian Semyonov, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», ενώ ο ίδιος έχει γράψει και το σενάριο.

Προβολές θα γίνουν από 20/5 έως 1/6 (εκτός 25/5), καθημερινά στις 18.00, ένα αυτοτελές επεισόδιο.

Γενική είσοδος για κάθε προβολή: 3 ευρώ. Ειδική προσφορά (για τους 100 πρώτους θεατές): Εισιτήριο διαρκείας και για τις 12 προβολές μόνο 12 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ