Σάββατο 14 Μάη 2022 - Κυριακή 15 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Τραγικό δυστύχημα σε ξενοδοχείο με 46 νεκρούς

ΑΒΑΝΑ.--

Πλησιάζουν στο τέλος οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο κατεστραμμένο από την τρομερή έκρηξη, στις 6 Μάη, στο ιστορικό ξενοδοχείο «Σαρατόγκα» στην παλιά πόλη της κουβανικής πρωτεύουσας, λόγω διαρροής φυσικού αερίου. Η τραγωδία που χτύπησε τη χώρα αφήνει πίσω της 46 νεκρούς (οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο που ετοιμαζόταν να ανοίξει στις 10 Μάη), ενώ υπάρχουν και ορισμένοι ανήλικοι και μια άτυχη Ισπανίδα τουρίστρια. Συνολικά τραυματίστηκαν 99 άνθρωποι και εξακολουθούν να νοσηλεύονται 13, κάποιοι από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή το σοσιαλιστικό κράτος παρείχε ολόπλευρη υποστήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και σε 22 οικογένειες που τα σπίτια τους κοντά στο ξενοδοχείο υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Οι οικογένειες αυτές θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο ωσότου αποκατασταθούν οι κατοικίες τους με ευθύνη του κράτους. Επίσης, η ηγεσία του κράτους και του Κόμματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της χώρας και Α' Γραμματέα της ΚΕ, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, είναι κοντά στους πληγέντες και συντονίζουν τις έρευνες και για τις αιτίες αυτής της τραγωδίας.

Ταυτόχρονα, από όλο τον κόσμο ηγέτες κρατών και οργανώσεις αλληλεγγύης στέλνουν μηνύματα συλλυπητηρίων και συμπαράστασης. Από την Ελλάδα μηνύματα έστειλαν το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org