Σάββατο 14 Μάη 2022 - Κυριακή 15 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Παλλαϊκό αντικατοχικό συλλαλητήριο η κηδεία της δημοσιογράφου

Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της κατοχής μετατράπηκε την Παρασκευή η τελετή κηδείας της Παλαιστίνιας Χριστιανής δημοσιογράφου του «Αλ Τζαζίρα», Σιρίν Αμπού Ακλα, η οποία δολοφονήθηκε την Τετάρτη το πρωί εν ψυχρώ από ισραηλινά πυρά, ενώ κάλυπτε την εισβολή του στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Οχθη.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά των δυνάμεων κατοχής, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συνόδεψαν τη σορό της στο νεκροταφείο «Αγία Σιών», ενώ η κηδεία έγινε δύο μέρες πριν τη μαύρη επέτειο της 15ης Μάη για την Παλαιστινιακή Νάκμπα («Καταστροφή»).

Ενδεικτικό της προκλητικής στάσης των ισραηλινών κατοχικών αρχών ήταν η απόφασή τους να περιορίσουν τη συμμετοχή του πλήθους στο νεκροταφείο σε μόλις 50 άτομα και να απαγορεύσουν την έπαρση παλαιστινιακής σημαίας, αφού προηγουμένως επιτέθηκαν στη νεκρική πομπή που μετέφερε το φέρετρό της.

Η Μέρα της Παλαιστίνης τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Μάη, σε ανάμνηση του διωγμού και των σφαγών χιλιάδων Παλαιστινίων μετά την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ τον Μάη του 1948, όταν έληξε η Βρετανική Εντολή για την Παλαιστίνη που είχε επιβληθεί με απόφαση της τότε «Κοινωνίας των Εθνών» μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΠΑΜΕ: Οι μακελάρηδες σύμμαχοι των ΗΠΑ και των ελληνικών κυβερνήσεων συνεχίζουν το βάρβαρο έργο τους

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ισραηλινή κατοχική βία. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε μια νέα επίδειξη βαρβαρότητας και απανθρωπιάς πάνοπλες ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στον κόσμο που συνόδευε το φέρετρο της Αμερικανοπαλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ, για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Την δημοσιογράφο που δολοφόνησε ο ισραηλινός στρατός με σφαίρα στο κεφάλι.

Η υποκρισία των ΗΠΑ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων της Ελλάδας δεν μπορεί να κρυφτεί από κούφιες και αλά καρτ διακηρύξεις για "δημοκρατία" και "ανθρώπινα δικαιώματα", όταν την ίδια ώρα συνεχίζουν να συνεργάζονται και να στηρίζουν το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Η νέα ντροπιαστική βαρβαρότητα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αποδεικνύει ότι οι δολοφόνοι του παλαιστινιακού λαού φοβούνται την οργή του λαού. Φοβούνται την καταδίκη της πολιτικής τους και τη διεθνή αλληλεγγύη με τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Φοβούνται την αντίδραση και τον αγώνα των λαών απέναντι στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών!

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!

Για μια Παλαιστίνη Ελεύθερη και Ανεξάρτητη στα σύνορα του '67!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org