Σάββατο 14 Μάη 2022 - Κυριακή 15 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδιο για 91.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει η βρετανική κυβέρνηση, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, στην πραγματικότητα για να δοθεί «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο, ενώ οι περικοπές που θα γίνουν θα έχουν άμεση επίπτωση στα λαϊκά στρώματα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πληροφορίες του βρετανικού Τύπου την Παρασκευή ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, πρότεινε στους υπουργούς να μειώσουν κατά 91.000 τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, για να μπορέσουν να γίνουν φοροαπαλλαγές ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ενδεικτική εξάλλου της κατάστασης που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα είναι και η εικόνα που κατέγραψε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση The Food Foundation, όπου ένας στους εφτά ενηλίκους (περίπου 7,3 εκατ. άτομα) δεν έχει αρκετά τρόφιμα για τη σωστή διατροφή του και αναγκάζεται να μειώνει τις μερίδες ή να παραλείπει ολόκληρα γεύματα λόγω φτώχειας ή να σιτίζεται κυρίως με κονσέρβες λόγω της «έκρηξης» στα τιμολόγια ρεύματος που προκαλούν ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ