Τετάρτη 11 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δεν έχει βάση η αναστολή των υγειονομικών με τα νέα επιστημονικά δεδομένα

Να επιστρέψουν τώρα στα πόστα τους όλοι οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, τονίζοντας ότι τα νέα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τις ίδιες τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, συνηγορούν ότι το μέτρο της αναστολής δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Οπως τόνισε ο Γ. Λαμπρούλης, η άρση των αναστολών των υγειονομικών ώστε να επανέλθουν κανονικά στις δουλειές τους μπορεί να συνοδευτεί με τη διενέργεια των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ, με ουσιαστική προσωποποιημένη συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στον χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας και να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος.

Επισήμανε ότι το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση με το μέτρο αυτό είναι αφενός μεν να στερεί από τις υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους και παράλληλα να στερεί από τους ίδιους τους υγειονομικούς το βιοποριστικό μέσο και την ασφάλισή τους, ενώ φυσικά υπάρχουν συνέπειες και για τους ασθενείς με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία του δημόσιου τομέα Υγείας. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο Γ. Λαμπρούλης, «η επιμονή στην αναστολή εργασίας παραπέμπει και δημιουργεί μια τεχνητή επιδείνωση, προκειμένου να εδραιωθεί και ως ανάγκη η είσοδος ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας».

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής λέγοντας ότι η αναστολή τους έως το τέλος Δεκέμβρη είναι «νομοθετημένη», ότι «είναι δική τους επιλογή η αναστολή», ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν θα αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης κ.ο.κ.

Ο Γ. Λαμπρούλης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο υπουργός, επισήμανε ότι την ώρα που λέει ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και επιμένει στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών, ενόψει της τουριστικής περιόδου κηρύσσει το τέλος της πανδημίας. Δηλαδή, όπως ανέφερε, «από τη μία υποχρεωτικός εμβολιασμός, από την άλλη όχι υποχρεωτική εξασφάλιση από το κράτος της έγκαιρης, ασφαλούς και αποτελεσματικής δωρεάν κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού», ενώ η κυβέρνηση έκανε το εμβόλιο εργαλείο εκβιασμού και ανατροπής εργασιακών σχέσεων από όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που προϋποθέτει τον καθολικό εμβολιασμό του λαού, όπως από την αρχή υποστηρίζει το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα «μπαλώματα» και οι «κόφτες» σε βάρος της υγείας του λαού(2022-09-30 00:00:00.0)
Κραυγή αγωνίας για άμεσα μέτρα ενίσχυσης σε μέσα και προσωπικό(2021-09-09 00:00:00.0)
Ερώτηση για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών(2021-09-02 00:00:00.0)
Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί - όχι στους εκβιασμούς!(2021-09-01 00:00:00.0)
Με άλλοθι το εμβόλιο δίνει «πράσινο φως» για ένταση της αντεργατικής επίθεσης(2021-08-04 00:00:00.0)
«Αντιμετώπιση της πανδημίας» με λιβάνισμα στους επιχειρηματίες(2021-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ