Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
«Ούτε στις 17 Μάη ούτε ποτέ πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές»

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 το απόγευμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Από παλιότερη κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στα σχέδια καταστολής στα πανεπιστήμια
Από παλιότερη κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στα σχέδια καταστολής στα πανεπιστήμια
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 5 το απόγευμα, διοργανώνουν σήμερα, Τρίτη, φοιτητικοί σύλλογοι.

Η κινητοποίηση γίνεται μετά από πρόταση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» και μέχρι χτες αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Αρχιτεκτονικής, οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ.

«Ούτε στις 17 Μάη ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές μας» αναφέρουν στο ψήφισμά τους και τονίζουν:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση ετοιμάζει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις 17 Μάη, μια μέρα πριν από τις φοιτητικές εκλογές!

Εδώ και έναν χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή!

Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί! Κανένας εφησυχασμός! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την καταστολή που πάνε χέρι χέρι! Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του, από τις κάμερες και τις κάρτες εισόδου μέχρι τις διαγραφές και τα πειθαρχικά!

Απορρίπτουμε κάθε σκέψη για αστυνομία στις σχολές μας με όποιον τίτλο και αν τη φέρουν! Δεν αποδεχόμαστε τους "ρόμποκοπ" με τα γκλοπ και τα taser μέσα στις σχολές μας, είτε υπακούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στον πρύτανη, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!», σημειώνουν και υπογραμμίζουν: «Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ