Παρασκευή 6 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήριξη στους λιμενεργάτες της COSCO από την ΟΓΕ

Στο κάλεσμα της ΕΝΕΔΕΠ για τη στήριξη των εργατών της COSCO, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, ένταξη στα ΒΑΕ, μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία τους, ανταποκρίνεται η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Η ΟΓΕ έχει ήδη καταθέσει χρήματα στο απεργιακό ταμείο του σωματείου, ενώ οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της συνεχίζουν να συγκεντρώνουν είδη (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικά γάλατα και τροφές, παιχνίδια) για να τα παραδώσουν στους εργαζόμενους.

«Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της, ανταποκρινόμενες άμεσα στο κάλεσμα του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να σταθούν ουσιαστικά και μαχητικά αλληλέγγυες στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της COSCO και των οικογενειών τους, γιατί είναι και δικός μας αγώνας. Γιατί η έμπρακτη αλληλεγγύη, που στηρίζει τους αγωνιστές ώστε να στέκονται όρθιοι και να συνεχίζουν την πάλη, είναι συστατικό μέρος του αγώνα όλων μας για τις σύγχρονες ανάγκες στην εργασία, στην υγεία, σε κάθε πλευρά της ζωής μας», σημειώνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε ότι σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι περιμένουν τις γραπτές απαντήσεις της εργοδοσίας στα αιτήματά τους για τη Σύμβαση και αμέσως μετά θα καθορίσουν με συλλογικές διαδικασίες τη στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ