Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης

Στους φοιτητές της Ιατρικής απευθύνεται η ΠΚΣ μπροστά στις φοιτητικές εκλογές της 18ης Μάη

Κάλεσμα στους φοιτητές της Ιατρικής να απαντήσουν με την ψήφο τους στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές και το πτυχίο και στην πολιτική που εγκληματεί σε βάρος της Υγείας του λαού απευθύνει η «Πανσπουδαστική ΚΣ».

Η ΠΚΣ αναφέρεται στην υποβάθμιση των σπουδών από την αρχή της πανδημίας, στα νέα εμπόδια που επιδιώκεται να μπουν για τη λήψη της ειδικότητας και την άσκηση του επαγγέλματος, αντί για αναβάθμιση των σπουδών. Θυμίζει παράλληλα πως δύο και πλέον χρόνια τώρα, οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν πληρώσει ακριβά την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, ενώ σημειώνει πως με το «νέο ΕΣΥ» ετοιμάζεται νέο χτύπημα στο σύστημα Υγείας.

Στέκεται ιδιαίτερα στους αγώνες των υγειονομικών και στην πείρα των ίδιων των φοιτητών της Ιατρικής που έδωσαν αγώνες από την αρχή της πανδημίας, με συντονισμό και κοινή δράση, καταφέρνοντας να επιστρέψουν στις κλινικές, να βάλουν στον πάγο τα σχέδια της κυβέρνησης για foundation year και εξετάσεις στην έναρξη ειδικότητας, με κοινές πρωτοβουλίες με τους υγειονομικούς. «Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή! Στις 18 Μάη στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής", εκλέγουμε περισσότερους αγωνιστές στα ΔΣ», τονίζει η ΠΚΣ, σημειώνοντας:

«Αυτή είναι η επιλογή για κάθε φοιτητή Ιατρικής που θέλει να μορφωθεί ολόπλευρα, να προσφέρει τις υπηρεσίες του με επιστημονικά κριτήρια και όχι με κριτήριο την τσέπη του ασθενούς.

Γυρίζουμε την πλάτη στις δυνάμεις που μας θέλουν να "κοιτάμε τη δουλειά μας", που προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους συλλόγους για να προχωρά ανενόχλητη η πολιτική της κυβέρνησης.

Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

- Αναβάθμιση του περιεχομένου σπουδών, ολοκληρωμένη μόρφωση με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Ενιαίο πρόγραμμα σπουδών σε όλες τις Ιατρικές Σχολές, σύνδεση θεωρίας - κλινικής πράξης, οργανωμένο και ενιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική άσκηση.

- Σύγχρονες εγκαταστάσεις, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, επικαιροποιημένα επιστημονικά συγγράμματα. Εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης σε επιστημονικά περιοδικά και πηγές για όλους τους φοιτητές.

- Το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για λήψη άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Ούτε σκέψη για foundation year, για εξετάσεις και κάθε είδος φραγμών για την έναρξη, τη συνέχεια της ειδικότητας ή τη χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

- Ουσιαστική συστηματική εκπαίδευση κατά την ειδικότητα.

- Αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση για δωρεάν εκπαίδευση, επιμόρφωση όλων των γιατρών, για παροχή συγγραμμάτων και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.

- Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο Υγείας - Πρόνοιας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ