Τετάρτη 27 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκτέλεση - ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα Σκούρτα Βοιωτίας

Εκτέλεση 55χρονου άνδρα μέσα στο σπίτι του σημειώθηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας την περασμένη Δευτέρα. Στο οίκημα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, βρέθηκαν τραυματισμένοι η κόρη του, 22 χρόνων, και ο συμπέθερός του, 45 χρόνων, αντίστοιχα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Αγνωστοι εισέβαλαν στο εξοχικό του 55χρονου Γ. Σκαφτούρου, που στο παρελθόν είχε φυλακιστεί, ενώ είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με «νονούς της νύχτας», και τον πυροβόλησαν με «Καλάσνικοφ» και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ενώ εκτιμάται πως η εκτέλεση του 55χρονου οφείλεται σε «συμβόλαιο θανάτου».

Στο μεταξύ, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στην εκτέλεση. Οι δράστες επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες και αφού στάθμευσαν κοντά στο σπίτι του θύματος, δύο από αυτούς φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, άνοιξαν πυρ εναντίον του 55χρονου μπροστά σε περίπου δέκα άτομα. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από το όπλο, ενώ έχει εντοπιστεί και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών. Παραμένει άγνωστο αν οι δράστες είχαν και δεύτερο όπλο ή κάποιος από όσους ήταν παρόντες πρόλαβε να πυροβολήσει εναντίον των ενόπλων.

Μία από τις δύο μηχανές «έμεινε» κατά τη διαφυγή τους και οι δύο δράστες αποπειράθηκαν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο. Επειδή, όμως, δεν τα κατάφεραν εκτιμάται πως είτε συνεργοί τους τους πήραν με όχημα είτε μπόρεσαν να εξαφανιστούν στο δάσος της περιοχής. Σημειώνεται πως ο 55χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως, μεταξύ άλλων, για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Επιπλέον, είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες με αρχηγικά στελέχη των «νονών της νύχτας», εκβιάσεις, εμπρησμούς και είχε δεχτεί επιθέσεις όταν ήταν στη φυλακή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ