Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Υπαναχώρησε από τις πιέσεις σε εργαζόμενους για μεταφορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού

Κάτω από το κύμα αντιδράσεων σωματείων και φορέων

Κάτω από το κύμα αντίδρασης που εκδηλώθηκε από δεκάδες σωματεία και φορείς, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπαναχώρησε από τις πιέσεις της προς τους εργαζόμενους στο μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης που αρνήθηκαν να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη για να συμμετάσχουν στην τεχνική εξασφάλιση - υποστήριξη των μηχανών που μεταφέρουν άρματα του ΝΑΤΟ αυτές τις μέρες από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες δύο βδομάδες, η εργοδοσία πίεζε τους εργαζόμενους στο μηχανοστάσιο της Θεσσαλονίκης να μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη για να πάρουν μέρος στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Αρχικά υποδείκνυε ποιος εργαζόμενος θα πρέπει να πάει και όταν εισέπραξε την άρνησή τους, τους είπε «να τα βρουν μεταξύ τους». Οταν πάλι κανένας δεν δέχθηκε να μετακινηθεί «εθελοντικά», ενεργοποίησε την «υποχρεωτικότητα», επικαλούμενη ότι στη σύμβαση εργασίας τους αναφέρεται πως «ο εργαζόμενος μπορεί να διαταχθεί ανάλογα με τις ανάγκες της».

Αμεσα αντέδρασαν δεκάδες σωματεία και φορείς και υπερασπίστηκαν την απόφαση των εργαζομένων να μη γίνουν συνένοχοι στη διέλευση της πολεμικής μηχανής από τα εδάφη της χώρας μας. Διαμήνυσαν ότι «η πραγματική αλληλεγγύη για τον λαό της Ουκρανίας είναι σήμερα η πάλη για: Καμία αξιοποίηση του σιδηροδρόμου για μεταφορά πολεμικού υλικού σε ξένες χώρες. Να γυρίσουν στη "βάση" τους οι μηχανές που αξιοποιούνται γι' αυτό το σκοπό. Καμία απειλή σε εργαζόμενο στον σιδηρόδρομο που αρνείται να συναινέσει για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού από τη χώρα μας».

Μετά και τις αντιδράσεις αυτές, ανακλήθηκε η εντολή που είχε δοθεί σε ηλεκτρολόγο να βρίσκεται το Σάββατο 2/4 στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος προηγουμένως είχε δηλώσει ξεκάθαρα στον προϊστάμενό του ότι δεν δέχεται να μετακινηθεί τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο δεν μπορεί να αξιοποιούνται για τη μεταφορά ΝΑΤΟικού πολεμικού υλικού στα περίχωρα της Ουκρανίας και να γίνονται συνένοχοι στη διέλευση της πολεμικής μηχανής.

Στο μηχανοστάσιο στην Αλεξανδρούπολη

Στο μεταξύ, το Σάββατο το πρωί εκπρόσωποι εργατικών σωματείων επισκέφτηκαν το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη και συζήτησαν με εργαζόμενους. Ανέδειξαν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας, με χρήση των υποδομών της περιοχής, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τους κάλεσαν να ακολουθήσουν την παραδειγματική στάση συναδέλφων τους από τη Θεσσαλονίκη και μαζί με όλους τους εργαζόμενους και ειδικά αυτούς που δουλεύουν στον σιδηρόδρομο, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο να εκδηλώσουν την πραγματική αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας, να μην διευκολύνουν τη φονική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς του Εβρου στις 10.30 π.μ. μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, κατά της ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και συγκοινωνίες ασφαλείς, φθηνές και ποιοτικές για τον λαό της περιοχής που χρόνια τώρα βλέπει τη μετακίνηση με το τρένο να παραπαίει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο παραμένουν και χειροτερεύουν(2023-06-08 00:00:00.0)
Μήνυμα ενίσχυσης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης από την Αλεξανδρούπολη(2022-04-12 00:00:00.0)
«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»(2021-02-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης(2018-02-06 00:00:00.0)
Σακατεύτηκε τεχνίτης στον ΟΣΕ(2005-07-21 00:00:00.0)
Ενημερωτικές συγκεντρώσεις σιδηροδρομικών(1997-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ