Τη διέλευση κομβόι στρατιωτικών οχημάτων διαφόρων τύπων από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τη μετατροπή του τελευταίου σε ορμητήριο ΝΑΤΟικών φονιάδων καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι βαθαίνει ολοένα και περισσότερο η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το στρατιωτικό κομβόι οχημάτων αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, με προορισμό το τελωνείο των Ευζώνων μέσω Εγνατίας Οδού και τελικό προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟική άσκηση «Swift Response 22».
Η ΤΕ Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας προστίθεται ως κρίκος στην αλυσίδα των κρίσιμων υποδομών της χώρας για την αποστολή πολεμικού υλικού προς τα Βαλκάνια και για τη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, αποτυπώνοντας την επικίνδυνη μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και μαγνήτη κινδύνων για τον ελληνικό λαό. Καλεί τον λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και να διατρανώσει την αντίθεσή του στην εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.