Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ
Πρόσω ολοταχώς με καθημερινή δράση για την επιτυχία της

Συνεχίζονται οι συσκέψεις συντονισμού σε όλη τη χώρα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στην Πάτρα

Από την παρέμβαση στη ΔΕΗ στη Νάουσα
Από την παρέμβαση στη ΔΕΗ στη Νάουσα
Εντείνεται η μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απρίλη, με τη χτεσινή σύσκεψη (βλ. σελ. 20 - 21) των συνδικάτων της Αθήνας να δίνει ώθηση στον συντονισμό και την ανάπτυξη κοινής αγωνιστικής δράσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Συνδικαλιστικές οργανώσεις οργανώνουν περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, αξιοποιούν κάθε δράση τους για την ενημέρωση των εργαζομένων, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, πριν ακόμα ξημερώσει, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και συνδικάτα της βιομηχανίας έκαναν παρέμβαση στη βιομηχανική ζώνη Κορωπίου. Με πανό, μεγάφωνα και ανακοινώσεις τα μέλη των συνδικάτων ενημέρωσαν εργαζόμενους στη βιομηχανική ζώνη για το πλαίσιο πάλης και διεκδικήσεων της απεργίας καλώντας να πάρουν μέρος μαζικά σε αυτή.

Την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αφοί Βλάχου», για συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη, επικύρωσαν οι Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν στις 17 Μάρτη στο εργοστάσιο, με αιτήματα αυξήσεις στους μισθούς, κάθε εξάμηνο να δίνονται ρούχα και παπούτσια εργασίας στους εργαζόμενους, να δοθούν πίσω τα κουπόνια που έχουν κοπεί από το 2019, να πάρουν κουπόνια όσοι εργαζόμενοι δεν παίρνουν, να επανακαθοριστεί το ελάχιστο ποσό των κουπονιών.

Κορωπί: Εξόρμηση στη βιομηχανική ζώνη
Κορωπί: Εξόρμηση στη βιομηχανική ζώνη
Κινητοποίηση ενάντια στις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και της Ενέργειας και στην ενεργειακή φτώχεια, στην οποία βυθίζονται τα λαϊκά νοικοκυριά, πραγματοποίησαν χτες, έξω από τη ΔΕΗ στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Αντίστοιχη κινητοποίηση, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Βέροια, πραγματοποίησε το εκεί Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Εργαζόμενοι και απόμαχοι της δουλειάς, στη Νάουσα, κάλεσαν τον λαό της πόλης να δώσει συνέχεια στην πάλη του με συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνεται σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Απαίτησαν απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες, καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, κατάργηση όλων των φόρων στην Ενέργεια.

Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη - Αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις συντονισμού σε μια σειρά από περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν σε σύσκεψη σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και σε όλους τους φορείς της πόλης, να συμμετάσχουν σε σύσκεψη που οργανώνει την Πέμπτη 24 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του ισογείου στα γραφεία του, με θέμα την οργάνωση της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η διοίκηση του ΕΚ ανακοίνωσε, επίσης, απεργιακή συγκέντρωση για τις 6 Απρίλη στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του (οδός Κολοκοτρώνη).

Σημειώνεται άλλωστε ότι στη Δυτική Ελλάδα, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς - Ιθάκης στο πλαίσιο προετοιμασίας της απεργίας προχωρούν σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ στην Πάτρα, αύριο στις 12 μ.

Επίσης, σήμερα Τρίτη

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 4ου - 37ου Δημοτικού Σχολείου.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καλεί σε σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στα Τρίκαλα, εργατικά σωματεία καλούν σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στις 6 μ.μ.

Συνέχιση των πολύμορφων παρεμβάσεων

Αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι παρεμβάσεις συνδικάτων στους χώρους δουλειάς.

Τα Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χανιά με κοινή ανακοίνωση καλούν τα σωματεία σε σύσκεψη αύριο, Τετάρτη 23 Μάρτη, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Hyatt», με θέμα το πλαίσιο διεκδικήσεων, τις μορφές πάλης και την οργάνωση του αγώνα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καλεί σωματεία και συνδικαλιστές σε σύσκεψη αύριο, Τετάρτη 23 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής έχει καλέσει σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 27 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Η ΠΕΜΕΝ πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της (Μπουμπουλίνας 21). Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ έχουν ζητήσει με κοινή τους ανακοίνωση την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, για τη λήψη απόφασης 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τετάρτη 6 Απρίλη, καθώς και αποφάσεις για πολύμορφες κινητοποιήσεις στη βάση των προβλημάτων των ναυτεργατών.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Μέχρι στιγμής απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί: Αθήνα, 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Θεσσαλονίκη, 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πάτρα, 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Λαμία, 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Χαλκίδα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου. Αμφισσα, 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού. Αργος, 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Καλαμάτα, στις 10 π.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ