Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας του εισοδήματος!

Μαζική και δυναμική αυτοκινητοπομπή χτες, με τη στήριξη 18 σωματείων αυτοαπασχολούμενων

Μαζική και δυναμική μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν χτες οι αυτοπασχολούμενοι της Καρδίτσας, διεκδικώντας μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους, το οποίο μειώνεται καθημερινά, εξαιτίας και των μεγάλων ανατιμήσεων σε Ενέργεια, καύσιμα και πρώτες ύλες.

Δεκάδες επιβατικά, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα μαζί με λεωφορεία συγκεντρώθηκαν αρχικά στην περιοχή της εμποροπανήγυρης, και με αφίσες που έγραφαν τα αιτήματά τους κολλημένες στα οχήματά τους, κορναρίσματα και συνθήματα σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή η οποία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την κινητοποίηση στήριξαν με αποφάσεις τους η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρδίτσας, οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων» στον Εμπορικό Σύλλογο, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, οι Σύλλογοι Εικόνας και Ηχου, Κουρέων - Κομμωτών - Κομμωτριών, Αισθητικών Θεσσαλίας, τα τοπικά Σωματεία Αρτοποιών, Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Ιδιοκτητών Ταξί, Οπωροπωλών, Περιπτέρων, Ηλεκτρολόγων, Επιπλοποιών, σχολικών κυλικείων, συνεργείων αυτοκινήτων, Κρεοπωλών, η Ενωση Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών «Αγιος Φανούριος» και η Επιτροπή Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορειούχων.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας και του Συλλόγου Γυναικών.

Πριν ξεκινήσει η μηχανοκίνητη πορεία, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας «Αγιος Φανούριος», Γ. Τσιαχτάνης, και ο Π. Τζόκας, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας. Αναφέρθηκαν στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει λόγω της ακρίβειας οι επαγγελματίες και στην ανάγκη να υπάρξει αντίδραση, χαρακτηρίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση παρακαταθήκη για έναν αγώνα διαρκείας.

Ειδικότερα ο Π. Τζόκας ανέδειξε ότι οι απανωτές αυξήσεις στην Ενέργεια και γενικότερα, που προϋπήρχαν, εκτοξεύτηκαν με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Και πρόσθεσε ότι την ώρα που τα χρέη για τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους μεγαλώνουν, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:«Οπως και εμείς, που δίνουμε συνεχή αγώνα για την επιβίωση ενάντια στο αυξανόμενο κόστος παραγωγής, για να μπορούμε να μείνουμε στα χωριά και στα χωράφια μας, έτσι και εσείς δίνετε τον ίδιο αγώνα, για να κρατήσετε τα μαγαζιά σας ανοιχτά».

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης περιλαμβάνονται τα εξής αιτήματα: Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, καμία διακοπή, κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και στις τράπεζες. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, πλήρεις αποζημιώσεις από τον «Ιανό», αντιπλημμυρικά έργα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νεκρώνουν» σήμερα χώροι δουλειάς σε όλη τη χώρα(2022-04-06 00:00:00.0)
Διεκδικούν μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους(2022-03-16 00:00:00.0)
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε πόλεις όλης της χώρας(2021-01-28 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα στις 27 Γενάρη(2021-01-23 00:00:00.0)
Βγαίνουν σήμερα στους δρόμους για την επιβίωσή τους(2020-06-03 00:00:00.0)
Στους δρόμους αύριο για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων(2020-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ