Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία - Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ»

Με μαζική συμμετοχή νεολαίας και εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η εκδήλωση της ΚΝΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, την Κυριακή 27 Φλεβάρη. Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση εγκαινιάστηκε η πολύμορφη δραστηριότητα που ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας την οποία διεξάγει η Οργάνωση πανελλαδικά, με αφορμή τη συμπλήρωση, μέσα στο 2022, των 70 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στον δολοφονικό οργανισμό του ΝΑΤΟ και των 30 χρόνων από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην εκδήλωση, με θέμα «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ», μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας προβάλλονταν χάρτες, φωτογραφίες και στοιχεία προκειμένου να περιγραφεί το σύνθετο κουβάρι των σφοδρών ανταγωνισμών ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, που είναι η αιτία του πολέμου, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Ο Ν. Ζαχαρόπουλος ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Από εδώ, την όμορφη πόλη των Χανίων, σε μικρή απόσταση από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα:

- Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!


- Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας!

- Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας!

Τώρα απαιτείται να δυναμώσουν παντού η διεκδίκηση, ο αγώνας για απεμπλοκή. Διαδίδουμε τις θέσεις μας παντού, όπου ζει, εργάζεται, μορφώνεται η νεολαία. Συζητάμε, επιδρούμε, αγωνιζόμαστε μαζί, δείχνουμε τις αιτίες του πολέμου, παλεύουμε για να καταργηθούν. Φωτίζουμε τις ευθύνες των εκμεταλλευτών των λαών, των αστικών τάξεων, των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν και των διακρατικών συμμαχιών τους, γιατί αυτές είναι οι μόνες υπεύθυνες για το σφαγείο που μας οδηγούν. Διαμορφώνουμε μαζικά στη νεολαία κριτήριο για τις εξελίξεις, για τη στάση των κομμάτων που στηρίζουν με όλα τα μέσα την εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή, για τον ρόλο του ΚΚΕ που πρωτοστατεί στην πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.

Η λύση για τους λαούς βρίσκεται στη δική τους πάλη, στη δική τους οργάνωση. Μαθαίνουμε την αλήθεια, την Ιστορία: Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ζούσαν για πολλές δεκαετίες μαζί, με ειρήνη και ευημερία, χωρίς ανασφάλεια, με διευρυμένα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη στέγαση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στο πλαίσιο του πρώτου εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, μέσα στη σοσιαλιστική κοινωνία. Σε αυτήν την αλήθεια επιτίθενται οι κάθε λογής αντικομμουνιστές και είναι χρέος μας να την αναδείξουμε, να τη μάθει η νέα γενιά, γιατί δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, την ανατροπή του καπιταλισμού, για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε μία ανώτερη ποιοτικά κοινωνία, τη σοσιαλιστική, με ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς. Το ΚΚΕ, τα Κομμουνιστικά Κόμματα σε διάφορες χώρες με τις ανακοινώσεις και τη δράση τους τις τελευταίες μέρες δείχνουν τον δρόμο. Είναι εικόνες ελπίδας και προοπτικής, μέσα στη μαυρίλα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Οι λαοί θα νικήσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ