Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
28 ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον αγώνα τους

Σήμερα το βράδυ ξεκινούν την κάθοδο στην Αθήνα και αύριο διαδηλώνουν με όλον τον λαό στο Σύνταγμα

Τσικνοπέμπτη στα πόστα του αγώνα έκαναν οι εργαζόμενοι
Τσικνοπέμπτη στα πόστα του αγώνα έκαναν οι εργαζόμενοι
Ξεπέρασαν τις 120 οι ομαδικές απολύσεις της «Energean» στα «Πετρέλαια Καβάλας», καθώς χτες, Πέμπτη, η εργοδοσία ανακοίνωσε τις απολύσεις 28 ακόμη εργαζομένων, συνεχίζοντας έτσι το πογκρόμ, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να κάμψει τον αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, δεν πτοούνται, και μαζί με τις οικογένειές τους αποδεικνύουν στην πράξη πως με όπλο την ενότητα, τη συσπείρωση στο σωματείο και την αλληλεγγύη, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά τους για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και την εργολαβοποίηση.

Για ακόμη μια μέρα, βρέθηκαν χτες συγκεντρωμένοι στον χώρο απέναντι από τις εγκαταστάσεις των «Πετρελαίων», όπου γιόρτασαν και την «Τσικνοπέμπτη».

Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες σωματείων και φορέων, που όλο αυτό το διάστημα δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα ενάντια στην επίθεση εργοδοσίας και κράτους, και συνεχίζουν προετοιμάζοντας μαζί τους τη μαζική κάθοδο των εργατικών δυνάμεων στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, αύριο Σάββατο 26 Φλεβάρη.

Την ίδια ώρα, στον χώρο πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Συλλόγου Γυναικών Καβάλας (μέλος ΟΓΕ) με εργαζόμενες και συζύγους των απολυμένων και των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για σχεδόν 2 μήνες.

Οι εργαζόμενοι από τα «Πετρέλαια Καβάλας» και τα «Λιπάσματα», μαζί με σωματεία και φορείς της πόλης, θα ξεκινήσουν για την Αθήνα με κομβόι λεωφορείων το βράδυ της Παρασκευής 25 Φλεβάρη στις 11.30 μ.μ. από τον Δημοτικό Κήπο. Πληροφορίες για τα λεωφορεία στα τηλέφωνα 6978.199.372 και 6983.269.743, και για τα συνταξιουχικά σωματεία στο 2510.833.848.

  • Δίπλα στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους συνεχίζει να βρίσκεται το ΚΚΕ, καθώς κλιμάκιο της ΤΕ Καβάλας βρέθηκε στον χώρο, διακινώντας και την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ