Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολα έτοιμα για να «βουλιάξει» και η Θεσσαλονίκη

Στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν σωματεία και φορείς της περιοχής

Από χτεσινή εξόρμηση στον Εύοσμο
Από χτεσινή εξόρμηση στον Εύοσμο
Βήμα έκφρασης της αντίθεσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της περιοχής στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαού και του εισοδήματός του, αναμένεται να αποτελέσει το συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και άλλων φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Προσυγκεντρώσεις έχουν ορίσει το ΣΕΤΕΠΕ στις 11.30 π.μ. στη συμβολή Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, τα Σωματεία της Βιομηχανίας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αθωνος, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στις 11 π.μ. στο ΕΚΘ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία του Δημοσίου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και δράσεις στις γειτονιές

Τα συνδικάτα συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα σε όλους τους κλάδους.

Χτες, σε μία ακόμα πρωτοβουλία, τα Σωματεία Οικοδόμων, Μισθωτών Τεχνικών και Επισιτισμού - Τουρισμού οργάνωσαν «τσίκνισμα» στο υπαίθριο αμφιθέατρο στην περιοχή του Φοίνικα, μέσα από το οποίο, σε χαλαρό κλίμα, ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους της περιοχής και συζήτησαν την αναγκαιότητα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα.

Ταυτόχρονα με τη μάχη στους χώρους δουλειάς συνεχίζονται και οι παρεμβάσεις στις γειτονιές. Στο πλαίσιο αυτό, χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν μαζικές εξορμήσεις στο «Τρίγωνο» της Πολίχνης και στην τοπική αγορά σε Κουφάλια και Εύοσμο - Κορδελιό, όπου ταυτόχρονα μετέφεραν το κάλεσμα για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο πολέμου.

Στο μεταξύ, καθημερινά αυξάνεται και ο κατάλογος των σωματείων και φορέων που καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στα δεκάδες σωματεία και φορείς, προστέθηκαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλών (παράρτημα Θεσσαλονίκης).

Την απαίτηση για καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο διατρανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σε ανακοίνωσή του.

Αναχωρήσεις λεωφορείων

Κατερίνη, 10.30 π.μ., από την κεντρική πλατεία. Σέρρες, 10 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Νάουσα, 9.30 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Βέροια, 10.15 π.μ., από το Ρολόι.

Λεωφορεία δρομολογούνται και από περιοχές της Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα: Στις 10.45 π.μ. από την πλατεία Εύοσμου, με ενδιάμεσες στάσεις στο δημαρχείο Σταυρούπολης, στο δημαρχείο Πολίχνης, στην πλατεία «Ρολόι» στη Νεάπολη και στο δημαρχείο Συκεών. Στις 10.30 π.μ. από την πλατεία στα Κουφάλια, με ενδιάμεσες στάσεις στην πλατεία Χαλκηδόνας, στον Αγιο Αθανάσιο και στα Διαβατά. Στις 10.45 π.μ. από το δημαρχείο στην Περαία. Και στις 11 π.μ. από το Αλσος Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ