Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Κινητοποίηση την Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Συνέντευξη Τύπου χτες για τον συντονισμό της πάλης

Πρωτοβουλίες για την προάσπιση της υγείας, του εισοδήματος, των δικαιωμάτων και κινητοποιήσεις για τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων σχεδιάζει το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, μαζί με συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Με την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, τα σωματεία ενημέρωσαν για την κινητοποίηση που οργανώνουν στον κλάδο τους την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, στις 12 μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων και τα αιτήματα που διεκδικούν. Παράλληλα, κάλεσαν σε συντονισμό του αγωνιστικού βηματισμού με σωματεία και φορείς και συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φλεβάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκδήλωση της πανδημίας. Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής, του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών, της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων. Το «παρών» έδωσε επίσης ο Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

«Το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων απλώνει χέρι οργάνωσης, αλληλεγγύης, ενότητας και διεκδίκησης σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους της Δικαιοσύνης και τα σωματεία τους», τόνισε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου. «Οι μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι μπορούμε και πρέπει να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που μας έφερε μέχρι εδώ μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας», σημείωσε. Μπροστά στην κινητοποίηση διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες τα σωματεία θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να φτάσει το κοινό τους κάλεσμα «σε όποιον εργαζόμενο οργίζεται, σε όποιον αγωνιά», για «να φουντώσουν και να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης» και στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Στο ασαφές εργασιακό καθεστώς, στις καθυστερήσεις των πληρωμών και τις πολύ χαμηλές αμοιβές αναφέρθηκε η Δανάη Χέλμη, πρόεδρος του Σωματείου Δικαστικών Διερμηνέων Αττικής. Οπως εξήγησε, η εκδήλωση της πανδημίας ενέτεινε τα προβλήματα, καθώς διερμηνείς βρέθηκαν ανασφάλιστοι, απλήρωτοι, εκτεθειμένοι στον ιό, να δουλεύουν χωρίς μέσα ατομικής προστασίας σε δικαστήρια και κρατητήρια.

Στα προβλήματα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών, των κενών οργανικών θέσεων, της επίθεσης στο εισόδημα και στα σοβαρά προβλήματα των κτιριακών υποδομών αναφέρθηκαν ο Στρατής Δουνιάς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθηνών, και ο Φώτης Πέρρος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Γραμματείας Διοικητικών Δικαστηρίων, υπενθυμίζοντας πως οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν πανελλαδικά σε απεργία στις 2 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ