Με καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, από 2 έως και 7 μήνες, βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι πολλών ειδικοτήτων των έκτακτων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Η απληρωσιά στην οποία μας καταδικάζουν είναι χρόνια τακτική του υπουργείου Πολιτισμού και όλων των κυβερνήσεων. Δεν είναι κάποιο εμπόδιο που προέκυψε, δεν είναι κάποιος διοικητικός που δεν έκανε καλά τη δουλειά του, δεν είναι κάποιο dead line που χάθηκε. Επειτα από τόσες δεκαετίες και τόσες δικαιολογίες, είναι πλέον επιλογή! Επιλογή οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται για τον μήνα που δούλεψαν. Οπως επίσης είναι επιλογή οι εργολάβοι να πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού.
Ειδικότερα, απλήρωτοι είναι συντηρητές, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι κ.ά. σε Τατόι, Ελευσίνα, σε Σφαγεία και Μαυρίκες στην Κω, καθώς και στο έργο διευθέτησης λυμάτων Κέφαλος Αντιμάχεια - Μαστιχάρι, στην Ι. Μ. Ιωάννου Θεολόγου στην Πάτμο, σε έργα των Εφορειών Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αθήνας και Δωδεκανήσων, οι αρχαιοφύλακες σε έργα των ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας, Ευβοίας, Κυκλάδων κ.α. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΔΑΠ.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού ζητά να πληρώνονται οι εργαζόμενοι «για τον μήνα που δούλεψαν και να παίρνουν τον μισθό που τους αναλογεί χωρίς καθυστερήσεις στην έναρξη της μισθοδοσίας τους, χωρίς διακοπές, χωρίς κωλύματα όταν μπαίνει το νέο έτος και ο νέος προϋπολογισμός». Καλεί επίσης τους συμβασιούχους να γνωρίσουν και να πλησιάσουν το Σωματείο «γιατί η λύση βρίσκεται μόνο στη συλλογική πάλη».