Μήνυμα ενίσχυσης της πάλης από τη διαδήλωση των μπλόκων της Θεσσαλίας μαζί με εργαζόμενους της περιοχής
Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 13/2, στις 3 μ.μ. στο μπλόκο της Νίκαιας
Το κομβόι με τα τρακτέρ κατευθύνεται προς τη Λάρισα |
Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Μπλόκου της Νίκαιας, εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της περιοχής, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλα τα μπλόκα της Θεσσαλίας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, απαίτησαν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Αλλωστε, την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις για τη θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων την πληρώνει συνολικά ο λαός, είτε με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια που έχουν φέρει μέσα σε λίγους μήνες μια μεγάλη περικοπή του λαϊκού εισοδήματος, είτε αφήνοντας αναξιοποίητες τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την τροφοδοσία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.
Γύρω στις 6 το απόγευμα, δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν από το Μπλόκο της Νίκαιας με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία. Αφού διέσχισαν την πόλη, με κορναρίσματα και τις σειρήνες αναμμένες, έφτασαν στην κεντρική πλατεία, όπου με δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα, όπως «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» τους υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι αγρότες και εργαζόμενοι που βρίσκονταν ήδη εκεί.
Στη συνέχεια χαιρέτισε ο Κλεάνθης Καλιάμπας, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «για το διάστημα 2014-2019, οι 10 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας παρουσιάζουν καθαρά κέρδη που ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ. Από την άλλη, οι βιοπαλαιστές αγρότες, από τους οποίους οι επιχειρηματίες του κλάδου αγοράζουν τις πρώτες ύλες, δίνουν αγώνα επιβίωσης ως αποτέλεσμα του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών πώλησης. Οι εργάτες του κλάδου, που δουλεύουν στα εργοστάσια, αμείβονται κατά κανόνα με τον βασικό μισθό, ενώ έχουν υποστεί μειώσεις την τελευταία δεκαετία πάνω από 35% στο μισθό τους. Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τους μεγαλεμπόρους, βιομηχάνους, κυβερνήσεις, ΕΕ».
Φωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι με αυτά τα δεδομένα η αγροτική παραγωγή της χώρας μειώνεται δραματικά. Σε σημείο που αύριο θα συζητάμε για διατροφική ανεπάρκεια στην πατρίδα μας.
Με το τέλος των ομιλιών, τα τρακτέρ πήραν τον δρόμο της επιστροφής στο μπλόκο, ενώ απευθύνθηκε κάλεσμα για ενίσχυση του μπλόκου με νέα τρακτέρ και δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιάννης Τσιούτρας εκ μέρους του μπλόκου κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους, με νέα συγκέντρωση την Κυριακή 13 Φλεβάρη, στις 3 μ.μ. στο χώρο του μπλόκου της Νίκαιας.
Eurokinissi |