Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Καταθέσεις χούλιγκανς όπου «δίνει ο ένας τον άλλον»

Συνεχίστηκαν και χτες οι καταθέσεις στις ανακριτικές αρχές άλλων 3 συλληφθέντων, από τους συνολικά 10, που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή της Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της 31ης Γενάρη, με θύμα τον 19χρονο Αλκη Καμπανό, φίλαθλο του Αρη, και τον τραυματισμό 2 ακόμα νέων. Και οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Και σε αυτές τις καταθέσεις, όπως και στις προηγούμενες άλλων τριών, βασικό χαρακτηριστικό είναι η προσπάθεια όλων να αποποιηθούν την ευθύνη για τη δολοφονία, ωστόσο δεν μπορούν να αρνηθούν την παρουσία τους στη δολοφονική ενέδρα. Οι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνεται ότι έδρασαν ως τάγμα εφόδου, ωστόσο προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, κάτι που αντιφάσκει με τα φονικά όπλα που είχαν μαζί τους (δρεπάνι, μαχαίρια, λοστάρια). Ετσι, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης και της απόπειρας κατά συρροή. Εως τώρα έχουν προφυλακιστεί 6 ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσουν άλλοι 4.

Χτες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συνηγόρου του, ο 21χρονος Ελληνας αποκάλυψε τόσο τον δολοφόνο του Αλκη όσο και το πού είναι το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, ότι δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου που ανήκει στον 23χρονο, αλβανικής καταγωγής, τον πρώτο συλληφθέντα και ότι το μαχαίρι της δολοφονίας έχει πεταχτεί σε ερημική τοποθεσία. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 21χρονος, αυτός χτύπησε με το δρεπάνι έναν από τους άλλους δύο νέους, που κατάφερε να διαφύγει.

Σε ό,τι αφορά τον 20χρονο Αλβανό, που είχε διαφύγει στην πατρίδα του, μαζί με την οικογένειά του, ανακοινώθηκε ότι παραδόθηκε στις αλβανικές αρχές στην Κορυτσά και μένει να φανεί αν και πότε θα εκδοθεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα εμφανίστηκε να δηλώνει συνήγορός του σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται «να λυπάται και να έχει μετανιώσει».

Καθώς συμπληρώνονται 10 μέρες από τη δολοφονία του αδικοχαμένου Αλκη, όλο και περισσότερο στα αστικά ΜΜΕ επιχειρείται να περιοριστεί η όλη υπόθεση στη δικαστική της διάσταση. Αυτό που κύρια επιδιώκεται είναι να μένει στο απυρόβλητο η πραγματική αιτία, δηλαδή το γεγονός ότι τέτοιοι «στρατοί» και συμμορίες συντηρούνται από τους παράγοντες του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου και αθλητισμού στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και ότι μέσα σε τέτοια «φυτώρια» «φύονται» διάφορα εγκληματικά, εθνικιστικά και φασιστικά «φυντάνια» που αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως.

Χτες, στο πλαίσιο της προσπάθειας να κρατηθούν τα προσχήματα και να μην απαξιωθεί περαιτέρω το «προϊόν», οι μεγαλοεπιχειρηματίες των ΠΑΕ της Super League 1 αποφάσισαν να συστήσουν «μια ομάδα εργασίας» που, λέει, «θα εκπονήσει πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την καταπολέμηση της βίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ